KAYÜ'de Develi Gacer Bugdayinin Tanitimi Ve Yayginlastirilmasina Yönelik Is Birligi Protokolü Imzalandi

Kayseri Üniversitesi, ORAN Kalkinma Ajansi, Develi Kaymakamligi ve Develi Belediyesi arasinda Develi Gacer Bugdayinin tanitimi ve yayginlastirilmasina yönelik is birligi protokolü imzalandi.

KAYÜ'de Develi Gacer Bugdayinin Tanitimi Ve Yayginlastirilmasina Yönelik Is Birligi Protokolü Imzalandi
KAYÜ Senato Salonu’nda gerçeklestirilen protokole; Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Develi Kaymakami Yusuf Turan, Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar, ORAN Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile Üniversiteden ve yetkililer katildi.

Is birligi protokolü imza töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa; uygulama ve proje odakli üniversite misyonu ile egitim-ögretim ve arastirma faaliyetlerinin yaninda toplum yararina projeler de üreten Kayseri Üniversitesi’nin egitirken üreten, üretirken de egiten, sadece kampüste degil ayni zamanda sahada da bulunan bir üniversite oldugunu ifade etti.

Rektör Karamustafa; “Kayseri Üniversite’mizi uygulama ve proje odakli, is dünyasi ile bütünlesen, bölgesel kalkinmaya katki saglayan, toplumsal fayda olusturan ve nitelikli insan kaynagi yetistiren bir üniversite olarak tanimliyoruz. Bu düsünceyle yerel yönetimlerle yapmis oldugumuz çok kiymetli çalismalar bulunmaktadir. Develi Belediyemiz birlikte çalistigimiz ve birlikte proje ürettigimiz belediyeler arasindadir. Develi Belediyesi ile Develi Gaceri’nin cografi isaretlenmesinin yapilmasi ve patentinin alinmasiyla ilgili birlikte çalismamiz oldu. Bu birlikteligi Asçilik Akademisi ile devam ettirdik. Develi Belediyesi ile is birligimizi, Develi Gacer Bugdayinin tanitimina yönelik etkinliklerle devam ettirecegiz. Develi Kampüsümüzdeki Ata Tohumu Uygulama ve Arastirma Merkezimiz, gerek ORAN Kalkinma Ajansi, gerekse yerel yönetimlerle Ata Tohumu Gacer Bugdayina yönelik ortak çalismalarini sürdürecek. Ben is birligi protokolünün hayirli olmasini diler, protokole imza atan degerli kurum yöneticilerine tesekkür ederim” dedi.

Konusmanin ardindan ’Ata Tohumu Develi Gacer Bugdayi Etkinlikleri’ is birligi protokolüne Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Develi Kaymakami Yusuf Turan, Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar ve ORAN Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci imza atti. Is birligi protokolü çerçevesinde; TR72 Bölgesi’nin degerlerinden olan Ata Tohumu Develi Gacer Bugdayinin tanitimi ve yayginlastirilmasina yönelik faaliyetler kapsaminda; 18 Ekim 2023 Çarsamba günü Develi Ilçesinde, Kayseri Üniversitesi Develi Hüseyin Hüseyin Sahin MYO ev sahipliginde “Ata Tohumu Develi Gacer Bugdayi Paneli” ile ’Develi Kadin Kooperatifine Yönelik Gacer Bugdayi Ürün Gelistirme Atölye Çalismasi’ gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA