Derede Mahsur Kalan Köpegi Belediye Operatörü Ve Hastane Çalisani Kurtardi

Artvin’in Hopa ilçesinde dereye düsen ve mahsur kalan sokak köpeginin yardimina belediye is makinesi operatörü ve Hastane çalisani yetisti. Çiplak ayakla dereyi geçerek köpege ulasan hastane çalisani, is makinesi kepçesiyle köpegi dereden kurtarmayi basardi.

Derede Mahsur Kalan Köpegi Belediye Operatörü Ve Hastane Çalisani Kurtardi
Cumhuriyet Mahallesi Hopa Devlet Hastanesi önünde bulunan dereye düsen sokak köpegi, uzun süre ugrassa da dere kenarina yapilan duvardan çikamadi. Köpegin çabasini gören hastane çalisani Osman Delimehmet, hiç tereddüt etmeden yardim için dereye indi. Ayakkabilarini çikartarak buz gibi sulara giren Delimehmet, önce köpegi sakinlestirdi, daha sonra kucagina alarak çikabilecekleri bir geçit aradi.

Bu sirada bölgede bulunan Hopa Belediyesi çalisani is makinesi operatörü Yasar Karagöz, is makinesi kepçesini dereye uzatarak köpegi ve hastane çalisani kepçenin kovasina koyarak dereden çikartmayi basardi.

Iki hayvan severin bu çabasi çevrede bulunanlar tarafindan cep telefonuna kayit edildi. Görüntüler sosyal medyada büyük begeni topladi.

Dereden çikmak için mücadele eden sokak köpegini gördügünde içinin el vermedigi söyleyen Hopa Devlet Hastanesi Elektrik teknisyeni Osman Delimehmet, “Dereye inerek karsiya geçtim. Köpegi yakalamam biraz zaman aldi ama kendimi ona sevdirerek alistirdim. Daha sonra operatör arkadaslarin yardimiyla hep birlikte onu oradan disari çikardik. Oda mutlu oldu bizde” dedi.

Hopa Belediyesi çalisani Operatör Yasar Karagöz ise “Is çikis saatine geldigimde arkadaslarimin derede bulunan bir köpege yardim etmeye çalistiklarini gördüm. Makinanin boomunu asagiya indirdim. Köpegi sudan yakalayan arkadasla köpegi kepçenin kovasina koyarak dereden çikardim. Köpek sevincini hareketleri ile gösterdi, biz de mutlu olduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA