Torbaci Operasyonunda 40 Kisi Adliyeye Sevk Edildi

Nevsehir Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince, sokak saticilari ve torbacilara yönelik helikopter ve dron destekli yapilan es zamanli operasyonda gözaltina alinan 82 kisiden 40’i emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. 42 kisiye ise ’uyusturucu madde kullanimi’ suçundan islem yapildi.

Torbaci Operasyonunda 40 Kisi Adliyeye Sevk Edildi
Nevsehir Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri; il genelinde uyusturucu ve uyarici madde ticaretini yapmak ve kullanmak suretiyle gençleri zehirlemeye çalisan ’torbaci’ olarak tabir edilen ’sokak saticilari’ ile mücadelenin etkinlestirilerek huzur ve güven ortaminin kesintisiz olarak saglanmasi hedefiyle çok yönlü çalisma yapti. Il merkezi, Avanos, Gülsehir, Derinkuyu ve Acigöl ilçeleri ile beldelerde olmak üzere uyusturucu madde ticareti yaptigi degerlendirilen süpheliler hakkinda sorusturma baslatildi. Il merkezi, Avanos, Derinkuyu, Acigöl ilçeleri ile Nigde’de toplam 86 adrese 340 personel, özel harekat timi, helikopter, dron ve dedektör köpeklerinin katilimi ile es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda; 329,759 gram uyusturucu madde, 233 adet hap, 3 adet hassas terazi, 11 adet ruhsatsiz tabanca ile 119 adet fisek ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde 82 kisi yakalanirken, bunlardan 42’si ’uyusturucu madde ticareti’ suçundan gözaltina alindi. 40 süpheliye ise ’uyusturucu madde kullanimi’ suçundan islem yapildi.

Gözaltina alinan 40 süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA