Mugla'nin Cografi Isaretli Yemekleri Mentese Mutfak Kültürü Atölyesinde Tanitiliyor

Mugla’nin Mentese ilçesinde yaklasik 2 yildan bugüne kadar faaliyet gösteren Mentese Mutfak Kültürü Atölyesi’nde Mugla yöresine ait cografi isaretli yemekler tanitiliyor.

Mugla'nin Cografi Isaretli Yemekleri Mentese Mutfak Kültürü Atölyesinde Tanitiliyor


Mugla’nin Mentese ilçesinde Saburhane meydaninda bulunan Mentese Mutfak Kültürü Atölyesinde 2 yildan bu yana Mugla yöresine ait cografi isaretli gözleme, Milas böregi, katmer, saç böregi, bazlama ekmegi ve Mugla yöresine ait kahvaltilar tanitiliyor.

Mentese Mutfak Kültürü Atölyesi kurucusu Timur Kocabiçak” Yaklasik 2 yildir biz burada hizmet gösteriyoruz ve dernek olarak biz burada basta Mentese mutfagi olarak Mugla mutfagina ait olarak özellikle cografi isaretli ürünleri burada tanitmaya çalisiyoruz. Bizler burada hem egitimler veriyoruz ve egitimlerin sonunda sertifikalandirma islemi yapiyoruz, sertifikalarini aliyorlar. Egitim alan arkadaslarimiz ayni zamanda cografi isaretli koruma altina alinmis olan ürünleri, yemekleri burada yapmasini ögreniyorlar. Bizler burada Mugla’nin en eski böreklerinden olan Milas böreginden yapiyoruz. Milas böregi adindan da anlasildigi üzere Mugla’mizin Milas ilçesine ait bir börek Milas Ticaret Odasi tarafindan basvurusu yapilmis ve cografi isareti almis bir ürün. Suanda Milas böregi koruma altinda olan cografi isaretli bir ürünümüz” dedi.

Kaynak: İHA