'Farabi Genç Ofis' Düzenlenen Törenle Hizmete Açildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Gençlik ve Spor il Müdürlügü is birliginde Farabi Kampüsünde yapilan ‘Farabi Genç Ofis’ düzenlenen törenle hizmete açildi.

'Farabi Genç Ofis' Düzenlenen Törenle Hizmete Açildi
Açilis törenine, Vali Yardimcisi Mehmet Türk, Belediye Baskan Vekili Erol Yilmaz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Gençlik ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksel, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademisyenler, daire baskanlari ve çok sayida ögrenci katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinligin açilisinda konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksel, ‘ Farabi Genç Ofisi’n hizmete girmesinde verdigi degerli katkilardan dolayi ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’e tesekkür ederek, gençlere hizmet vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Ardindan kürsüye çikan Belediye Baskan Yardimcisi Erol Yilmaz, ofisin ögrencilere hayirli olmasini temenni ederek, egitim hayatlarinda basarilar diledi. Açilista konusan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, pandemi ve deprem felaketinden sonra ögrencilerle anlamli etkinliklerde bir araya gelmenin mutluluk verici oldugunu dile getirdi. ZBEÜ ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü is birliginde hizmete açilan ‘ Farabi Genç Ofis’in 24 saat açik olacagini dile getiren Özölçer, “Ögrencilerin kampüslerde daha fazla zaman geçirmesi, sanatsal, bilimsel ve her türlü sosyal faaliyetle istigal olmasi bizim temel amacimiz. Ögrencilerimiz için elimizden gelen ne varsa her daim yapmaya gayret edecegiz ”dedi.

Vali Yardimcisi Mehmet Türk ise gençlere yönelik yapilan bu tür sosyal hizmetlerin onlarin özgüveni ve özsaygisini arttirmaya yardimci olmasi bakimindan önemli olduguna dikkat çekti. Açilis konusmalarinin ardindan protokol üyeleri, Gençlik Merkezi stantlarini gezerek yapilan çalismalari inceledi. Ardindan gençlerin serbest zamanlarini degerlendirmelerine yardimci olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek gibi pek çok imkân sunan ve 1000 metre kare alani kurulu ‘Farabi Genç Ofis’i hizmete açildi.

Etkinlikte Farabi Genç Ofis’in incelenmesinin ardindan ‘Gençlik Bulusmasi’ isimli söylesi gerçeklestirildi.

Söyleside, protokol üyeleri ögrencilerle sohbet ederek onlardan gelen sorulari cevapladi. Açilis töreni kampüste halk oyunlari, konser ve çesitli etkinliklerle devam etti.
Kaynak: İHA