Fabrika Gibi Okul Açiklamasi Günde 6 Bin Ekmek Üretiyor

Samsun’un Bafra ilçesinde meslek lisesinde günde 6 bin ekmek üretilerek tasimali okullara gönderiliyor.

Fabrika Gibi Okul Açiklamasi Günde 6 Bin Ekmek Üretiyor
Milli Egitim Bakanligi tarafindan her ilde bir ekmek üretim tesisi kuruldu. Samsun’da da Bafra Hasan Çakin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi seçildi. Okulda kurulan atölyede üretim yapan ögrenciler, bu alanda ustalasarak meslek sahibi olma yolunda.

Yiyecek Içecek Hizmetleri Alani Sefi Zühre Günes, “Firinimizda ögrencilerimizin mesleki gelisimi açisindan üretim yapmaktayiz. Bakanligimizin bize sundugu imkandan dolayi hepsine tesekkür ediyoruz. Ögrencilerimiz burada birçok seyi ögrenerek hem teknik olarak aletlerin kullanilmasini ve hem de ekmek yapimini bütün detaylariyla ögreniyorlar. Böylelikle gelecekte kendileri çok güzel is imkanlari elde edecekler” dedi.

Okul Müdürü Yildiray Bas, “Bakanligimiz her ilde bir ekmek üretim tesisi kurdu. Samsun’da da Bafra Hasan Çakin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi seçildi. Atölyemizin kurulus amaci tasimali okullarin ekmek ihtiyacini karsilamak. Bu amaçla okulumuzda yiyecek, içecek alaninda ki ögrencilerimiz, ögretmenlerimizle, alan sefimizle birlikte su anda Yakakent, 19 Mayis ilçelerin tasimali ögrencilerin ekmek ihtiyacini karsiliyoruz. Günlük üretimimiz 6 bin civarinda. Bunun disimda hamburger ekmegi, disaridan unlu mamullerle ilgili siparisler oldugu takdirde, üretimleri gerçeklestiriyoruz. Bir meslek lisesinin kendini gelistirebilmesi için üretim hamleleri yapmasi gerekiyor. Bu felsefeye inanmasi gerekiyor. Bakanligimiz da bu yolda adimlar atiyor. Çünkü üretim içerisinde ögrencilerin mesleki gelisimine çok büyük bir katki sagliyor. Eger okul atölyeleri üretim içerisinde degilse ögrencilerin beceri egitimini gelistirmekte mümkün olmuyor. Biz buradan mezun ettigimiz ögrencileri, ‘usta’ unvaniyla mezun ediyoruz. Her alanimizda üretim hamleleri yapmaya çalisiyoruz. Sadece yiyecek, içecek alaninda degil diger alanlarda da üretim gayreti içerisindeyiz. Buna inaniyoruz ve bu yolda çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Burasi çok güzel bir tesis. Ögrencilerimiz hamurun islenmesinden paketleme asamasina kadar her asamayi ögreniyorlar. Mutlular, gayet de becerikliler, bu basaridan dolayi ögrencilerimi ve ögretmenlerimi tebrik ediyorum. Meslek liseleri döner sermayeli kurumlar. Döner sermaye üzerinden malzemeler aliniyor. Aylik olarak da kazanç üzerinden çalisan ögrencilere, ögretmenlere paylari dagitiliyor. Bu da ayri bir güzellik oluyor. Biz okul olarak bunu basardigimiz için çok mutluyuz” diye konustu.

Kaynak: İHA