DTO Heyeti, Gurbetçi Is Insanlariyla Görüstü

Üyesi olan 30 firmadan 37 kisilik genis bir heyetle Almanya’nin Köln sehrindeki Anuga 2023’e çikarma yapan Denizli Ticaret Odasi (DTO), fuar heyetindeki üyelerini Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasi (TD-IHK) ile Avrupa Türk Gidacilar Perakendeciler Platformu üyeleri ve Düsseldorf Ticaret Atasesi Irem Ekmekçi Konuk ile de bulusturdu. DTO Baskani Ugur Erdogan, Avrupa’nin Denizlili ihracatçilarin en büyük pazari olduguna dikkat çekerek yeni is birlikleri ve yatirim ortakliklarina açik olduklarini vurguladi. Gurbetçi is insanlarini, yatirim alanlari ile is birligi imkanlarini yerinde görmek üzere Denizli’ye davet etti.

DTO Heyeti, Gurbetçi Is Insanlariyla Görüstü


DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan ile beraberindeki 37 kisilik is insanlari heyeti, gida sektöründe dünyanin en büyük uluslararasi fuari olan Anuga 2023’te stant açan firmalari ziyaretlerinin ardindan Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi’nin (KOSGEB) destegiyle gerçeklestirdigi programda Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasi (TD-IHK) ile Avrupa Türk Gidacilar Perakendeciler Platformu üyeleri ve Düsseldorf Ticaret Atasesi Irem Ekmekçi Konuk ile bir araya geldi. TD-IHK’nin toplanti salonundaki bulusmada, heyetler bilgi alisverisinde bulundu.

DTO Baskani Ugur Erdogan, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasi Genel Sekreter Yardimcisi Sevgi Kalayci, Avrupa Türk Gidacilar Perakendeciler Platformu Koordinatörü Volkan Aydin ile Düsseldorf Ticaret Atasesi Irem Ekmekçi Konuk, toplantinin basinda kisa birer konusma yaptilar.

“Sizleri, Denizli ile is yapmaya davet ediyoruz”

DTO Baskani Erdogan, iki ülke arasindaki ticaretin gelistirilmesi adina bu türdeki organizasyonlarla is birliklerinin önemine degindigi konusmasinda, kendilerini agirlayan TD-IHK yönetimine gösterdikleri ilgi ve misafirperverliklerinden dolayi tesekkür etti. Ayrica Avrupa’daki tüketicilerin ve is dünyasinin taleplerini karsilamaya talip olduklarinin altini çizdi. Baskan Erdogan, “Denizli’miz, ülkemizin önde gelen modern tesisleri ve entegre yatirimlariyla, talep olmasi halinde Almanya basta olmak üzere tüm Avrupa’nin hem gida hem de makine ihtiyacini karsilayabilecek potansiyelde büyük bir üreticidir ve ihracatçi bir sanayi sehridir. Gerek Denizli Ticaret Odamizin gerekse üyelerimizin çesitli sektörlerde is birligine ve yeni yatirimlar ile girisimler için ortakliklara açik bir anlayisla tüm dünya ile çalistigina da dikkat çekmek isterim. Bu anlattiklarimi yerinde görmek ve bilgi almak üzere, sizleri ülkemize ve sehrimize davet bekliyoruz. Bu vesileyle, son dönemde bas gösteren vize sorunu konusunda da sizlere bir çagrida bulunarak birlikte hareket edilmesi halinde her türlü lobi faaliyetinde yer alabilecegimizi ve destekte bulunacagimizi da vurgulamak isterim” dedi.



Avrupa’da is yapma imkanlariyla ilgili merak ettiklerini sordular

Almanya’nin Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinden TD-IHK Üyesi O.Law’in Kurucusu Alman-Türk ekonomi hukuku alaninda yüksek lisansi bulunan Avukat Hülya Oruç Aslan, Kanat Steuerberater’den Yeminli Mali Müsavir Vedat Kanat ile TD-IHK Gida Çalisma Grubu’nun Partneri Volkan Aydin Consulting Ethno-Food Coaching’ten Avrupa Türk Gidacilar Perakendeciler Platformu Koordinatörü Danisman Volkan Aydin, Türkiye’den gelen konuklarinin sorularini cevapladilar. Bu arada DTO Baskani Ugur Erdogan, üyelik formunu doldurarak TD-IHK’nin üyesi oldu.

Denizli horozu Avrupa’da

Iki ülke arasindaki ekonomik iliskilerin nasil gelistirilebilecegi hakkindaki istisareyle devam eden etkinlik, günün anisina takdim edilen hediyeler ve toplu fotograf çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA