Ankara'daki 'Is Adami' Cinayetinin 5 Yildir Aranan Zanlisi Yakalandi

Ankara’da 2018 yilinda ormanlik alanda cesedi bulunan is adami Levent Cengiz’in öldürülmesi olayinin firari süphelisi Recep Arikan polis ekiplerince yakaladi. Süpheli çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Ankara'daki 'Is Adami' Cinayetinin 5 Yildir Aranan Zanlisi Yakalandi
Ankara ODTÜ ormaninda 2018 yilinda is adami Levent Cengiz’in ölü bulunmasi olayinin zanlisi Recep Arikan, 2019 yilinda yakalanmis, adliyeye sevk edilmesinin ardindan adli kontrol karari ile serbest birakilmisti. Yapilan itiraz sonucu tekrar yargilanan sahis hakkinda hapis karari verildi.

5 yil boyunca firari olan Arikan, polis ekiplerinin yaptigi çalismalar sonucu yakalandi.

Sahte kimlikle gizlendi, 24 is yerinin sahibi ve ortagi çikti

Süphelinin yillardir kardesi ve baska sahislar üzerine olan kimlik kartlarini kullanarak ve fiziki görüntüsünde degisiklik yaparak gizlendigi ortaya çikti. Arikan’in, hurdacilik sektöründe faaliyet gösterdigi, Ankara Yildiz Hurdacilar Sanayi Sitesinde 24 adet is yerinin sahibi ve ortagi oldugu, Ankara ve Türkiye genelinde bu sektörü elinde tutan bir firma olarak faaliyet gösterdigi tespit edildi.

Birçok suçtan araniyor

Recep Arikan isimli sahsin kasten öldürme suçunun yani sira dolandiricilik, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik, tacir veya sirket yöneticisi olan ya da sirket adina hareket eden kisilerin ticari faaliyetleri sirasinda; kooperatifin faaliyeti kapsaminda dolandiricilik suçlari basta olmak üzere birçok suçtan arandigi ögrenildi.

Recep Arikan yapilan islemlerin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA