Ordu'da 4,5 Yilda 3 Milyon Sebze Fidesi Vatandaslara Dagitildi
Ordu Büyüksehir Belediyesi, 4,5 yilda kendi seralarinda ürettigi 3 milyonu askin sebze fidesini vatandaslara dagitti.

3 milyon 100 bin sebze fidesiyle 76 milyon lira katma deger
Büyüksehir Belediyesinde gerçeklestirilen fide dagitim töreninde konusan Baskan Güler, Ordulu üreticilere bu zamana kadar 2 milyon 500 bin adet sebze fidesinin dagitimini yaptiklarini, Ordu ekonomisine yaklasik 76 milyon TL’lik katkida bulunduklarini söyledi.
Baskan Güler, “Güvenli gida konusu son derece önemli. Ayni zamanda bu yesil ekonomiyi Ordu’da baslattigimizin güzel bir isareti. Bugünden baslayarak 600 bin adet marul fidesi dagitimi gerçeklestirmis olacagiz. Bu dagitimla birlikte üreticilerimize dagitimini yaptigimiz fide sayisi 3 milyon 100 bine çikmis oluyor. Bununla birlikte ilimiz ekonomisine yaklasik 76 milyon TL katki saglamis oluyoruz” dedi.
“Büyüksehir Belediyemizin üreticilere katkisi devam ediyor”
Törende konusan Ordu Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz ise üreticilere verdigi destekler dolayisiyla Baskan Güler ve ekibine tesekkür etti. Yilmaz, “Büyüksehir Belediyemizin üreticilere olan katkilari devam ediyor. Her zaman oldugu gibi geçtigimiz dönemlerde de kislik ve yazlik fideler dagitildi. Büyüksehir Belediyemiz tarafindan yine ihtiyaci olanlara sera naylonu da dagitildi. Seraciligin ilimizde gelismesi adina her türlü katkiyi sagliyorlar. Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür ediyor, fideleri alacak üreticilerimizin ürünlerinin bol ve kaliteli olmasini diliyorum” diye konustu.
Tohumdan yetistirilen fideler 19 ilçedeki üreticilere dagitiliyor
2021 yilinda fide üretimi amaciyla sera kuran ve ilk denemelerini gerçeklestiren Büyüksehir Belediyesi, 2022 yilinda tohumdan fide yetistiriciligine basladi.
Bu yil içerisinde tohumdan kislik sebze olarak 600 bin marul fidesi yetistiren Büyüksehir Belediyesi, 450 bin adet kivircik marul, 75 bin adet yedikule ve 75 bin kirmizi marul fidesini üreticilere dagitti.
Büyüksehir Belediyesi kisliktan sonra yazlik sebze fidelerini de ayni sekilde tohumdan yetistirerek üreticilere dagitacak.
240 dekar örtü alti alan aktif hale getirildi
Büyüksehir Belediyesi, dagittigi 600 bin fide ile üreticileri 1.5 milyon lira ödeme yapmaktan kurtardi. Ayrica 600 bin adet fide dikimi ile 240 dekar örtü alti alan aktif hale getirildi.
