Tirebolulu Gençler Haymana'da

Tirebolu Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Tirebolu Dernekler Federasyonu’nun düzenledigi organizasyonla, Tirebolu Anadolu Lisesi ögrencileri ve ögretmenleri Ankara Haymana’yi ziyaret etti.

Tirebolulu Gençler Haymana'da
Kardes kentler Haymana ve Tirebolu arasindaki baglar günden güne pekisiyor. Giresun ve Tirebolular Haymana’yi ziyaret edip hem dedelerinin yattigi topraklari görüyor hem de Haymana’yi ve Haymanalilari taniyor.

Nuri Bektas Anadolu Lisesi yurdunda konaklayan Tirebolular, ilk olarak Haymana Belediye Baskan Vekili Ahmet Özkan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Sükrü Kaya ve Belediye Baskan Yardimcisi Enver Yurtdas ile bir araya geldi. Misafirlere, Haymana Belediye Baskani Özdemir Turgut’un selamini ileten Baskan Vekili Özkan, Tirebolulu gençlere Haymana Belediyesi tarafindan hazirlanan Son Kale Haymana logolu sapka, tisört, hamam seti ve kent rehberi hediye etti.

Tirebolularin ilk duragi Binbasi Hüseyin Avni Alparslan’in anit mezari oldu. Hüseyin Avni Alparslan hakkinda bilgi alan ögrenciler daha sonra Çaldag Müzesini ziyaret etti. Ömer Özkan Parki’ndaki Haymana yazisi önünde hatira fotografi çektiren ögrenciler Cimcime Sultan Türbesi’nde dua ettiler.

Ilçe merkezindeki gezinin ardindan Mangaldagi’na giden Tirebolulu gençler, dedelerinin destan yazdigi topraklarda duygu dolu anlar yasadi. Giresun Gönüllü Alaylarinin Sakarya Meydan Muharebesindeki kahramanliklarini bizzat yerinde dinleyen gençler atalari için dua etti.

Haymana’yi ziyaret ettikleri, atalarinin sehit düstügü yerleri gördükleri için mutlu olduklarini belirten gençler misafirperverlikleri için Haymanalilara tesekkür etti.
Kaynak: İHA