Ögrenciler Okuduklari Kitabin Yazariyla Bulustu

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi Çocuklara Kitap Söylesileri’ne yazar Kaan Elbingil konuk oldu. Nilüferli çocuklarla “Kardes Mardes Deme Bana” isimli kitabi üzerine keyifli bir söylesi gerçeklestiren Elbingil, sorulari da yanitladi.

Ögrenciler Okuduklari Kitabin Yazariyla Bulustu
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü’nün düzenledigi Çocuklara Kitap Söylesileri, yeni dönemin ilk bulusmasini gerçeklestirdi. Nilüferli çocuklari, sevdigi yazarlarla bulusturan etkinligin konugu, “Kardes Mardes Deme Bana” isimli kitabiyla Kaan Elbingil oldu. Ugur Mumcu Sahnesi ve Tahtali Ortaokulu’nda iki oturum halinde gerçeklestirilen bulusmaya Sehit Murat Alkan Imam Hatip Ortaokulu, Vahide Aktug Ortaokulu, Esref Ergin Ortaokulu, Ali Durmaz Ortaokulu ve Tahtali Ortaokulu’ndan 350’yi askin ögrenci katildi.

Nilüfer Belediye Baskan Vekili Remzi Çinar’in da takip ettigi söylesi, soru-cevap seklinde gerçeklesti. Keyifli geçen söyleside Elbingil, Istanbul’un eski dokusuna dokunan, nesesi ve tasasiyla sevgi dolu bir aileyi anlattigi kitabi üzerine konustu.

Söylesiye, “Kardes Mardes Deme Bana” kitabini okuyarak gelen ögrenciler, Yazar Elbingil’e kitap ve yazarlik üzerine merak ettigi sorulari sorabilmek için adeta yaristi.

Ilk romani olan “Kardes Mardes Deme Bana”yi yazarken zaman zaman zorlandigini ancak çok keyif aldigini belirten yazar Kaan Elbingil, “Romanin konusu, tamamen hayal ürünü. Ancak yazarlar, hayal ürünü de yazsalar, karakterlere ya da hikâyenin bir yerine muhakkak kendi hayatlarindan alintilar koyar” diye konustu.

Kitapta yer alan karakterlere yönelik gelen sorulari da samimiyetle yanitlayan Kaan Elbingil, yazarlik serüvenini de ögrencilerle paylasti.

Söylesinin sonunda Nilüfer Belediye Baskan Vekili Remzi Çinar, keyifli söylesi için Kaan Elbingil’e tesekkür etti. Söylesinin ardindan Elbingil, “Kardes Mardes Deme Bana” kitabini etkinlige katilan çocuklar için imzaladi.
Kaynak: İHA