Mersin'de Çocuk Gelisim Merkezleri Çocuklara Rehber Oluyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi bünyesinde hizmet veren Çocuk Gelisim Merkezleri, uzman kadro esliginde 36-72 ay arasi çocuklara verilen nitelikli egitim kalitesiyle, çocuklari erken yasta hem fiziksel hem de bilissel desteklemeyi sürdürüyor.

Mersin'de Çocuk Gelisim Merkezleri Çocuklara Rehber Oluyor
Çocuklara erken yasta hem kaliteli bir egitim firsati sunan hem de ebeveynlerine danismanlik hizmeti veren Çocuk Gelisim Merkezleri, küçükten büyüge herkese rehber olmaya devam ediyor. Çocuk Gelisim Merkezlerinde egitim gören çocuklar telefon, tablet ve televizyon gibi günümüz dijital dünyasinin getirmis oldugu ekran bagimliliklarini da en aza indirip, gelisim yolculuklarini ögretmenlerinin isiginda yürütme imkâni buluyor. Miniklerin erken yasta gelisimine katki saglayan Çocuk Gelisim Merkezlerinden, aileler de büyük memnuniyet duyuyor.

“Çocuklara, büyüme ve gelisme yolculugunda rehberlik ediyoruz”

Çocuk Gelisim Merkezlerinde, çocuklarin gelisimini destekleyecek etkinliklerin yapildigini ve bu süreçte ebeveynleri de desteklediklerini belirten Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi bünyesinde bulunan Çocuk Gelisim Merkezlerinin Egitim Koordinatörü Özlem Tanisik, “Çocuklara, büyüme ve gelisme yolculugunda rehberlik etmeye çalisiyoruz. Ayni zamanda danismanlik hizmetleri de veriyoruz. Bu danismanlik hizmetlerimizi, hem çocuklarimizda görülen herhangi bir gelisimsel problem durumunda hem de ebeveynlerimizin bizden talep ettigi durumlarda gerçeklestiriyoruz” dedi.



“Çocuklari asamali olarak ekran bagimliligindan uzaklastirmaliyiz”

Günümüzde teknolojinin gelismesine bagli olarak telefon ve tablet kullaniminin erken yaslara inmesi sebebiyle ekran bagimliliginin da erken yaslarda olusmaya basladigini dile getiren Tanisik, “Bu süreçte çocuklarin okula baslamalari ve sosyallesmeleri, gelisimlerini daha da olumlu etkiliyor. Bununla ilgili olarak, ebeveynlerimizle de görüsmeler sagliyoruz. Bu görüsmelerde, asamali bir sekilde ekran süresini azaltmalarini rica ediyoruz. Bu çerçevede çocuklarini destekleyebilecekleri etkinlik önerilerimiz oluyor. Biz de egitim programlarimiz çerçevesinde okul içerisinde çocuklarimizin dikkat sürelerini destekleyici ve dikkat becerilerini gelistirici aktivitelerle, ekrana maruz kalma sürelerini azaltmalarina yönelik destek veriyoruz” diye konustu.



“Çocuk Gelisim Merkezinin, çocuguma her açidan katkisi oldu”

Münir Özkul Çocuk Gelisim Merkezine gelmeden önce, çocugunun sürekli tablet ve telefonla iç içe oldugunu dile getiren anne Meryem Yavuz, “Kizim evde sürekli televizyon, tablet, telefonla iç içeydi ve bunlardan pek uzaklastiramiyorduk. Daha sonra çok arastirdim ve kizimi buraya yazdirdim. Artik daha az telefon ve tablet ile ilgilenip, burada sürekli etkinlik yapmaktan eve yorgun bir sekilde geliyor. Aksam da yemegini yiyip erkenden yatiyor” ifadelerini kullandi.

Çocuk Gelisim Merkezine geldikten sonra kizinda çok olumlu degisiklikler oldugunu kaydeden Yavuz, “Buradaki etkinliklerden sonra, kizimin konusmasinda çok büyük farklilik oldu. Önceden daha az konusuyordu. Simdilerde ise daha çok soru soruyor ve kendini daha güzel ifade etmeye basladi.

Uyku problemi vardi, onu yendik. Odasinda yatma problemi vardi, bunu astik. Bizim hayatimizda olumlu yönde çok etkisi oldu” seklinde konustu.



“Burayla ilgili olarak çevremden çok tavsiye aldim ve memnunum”

Çocugunun bir seneden beri Münir Özkul Çocuk Gelisim Merkezinden faydalandigini aktaran anne Özlem Gündüz ise “Buradan çok memnunun. Oglum bir yildir ekrana maruz kalmiyor. Içim çok rahat. Çocugumun el becerileri ve konusmasinda gelisimi çok artti. Biz evde aktiviteler yapiyorduk ama burada hocalarimizin esliginde jimnastik, kosu ve oyun etkinlikleriyle her becerisi daha da artti” dedi.

Kaynak: İHA