Dünya Çocuk Günü'nde Van Semalarini Uçurtmalar Süsledi

Van’da 1 Ekim Dünya Çocuk Günü’nde geleneksel uçurtma senligi düzenlendi.

Dünya Çocuk Günü'nde Van Semalarini Uçurtmalar Süsledi
Çocuk ve gençlerin yasam kalitesini arttirmaya yönelik çalismalarini sürdüren Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi, kültürel etkinliklerine devam ediyor. Geçtigimiz yil ilki düzenlenen ve çok büyük ilgi ve katilimin saglandigi uçurtma senligi bu yil da 1 Ekim Dünya Çocuk Günü’nde renkli görüntülere sahne oldu. Va Valiligi ile birlikte organize edilen etkinlik, Van Kalesi’nin güney kisminda bulunan Hüsrev Pasa Camii’nin yaninda yapildi. Uçurtma sanatçisi Zahit Mungan’in da katildigi etkinlikte binlerce çocuk uçurtmalarini gökyüzünde dalgalandirdi. Bu yil 2’ncisi düzenlenen senligin açilisina Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardimcisi Adem Balkanlioglu, kurum amirleri ve binlerce çocuk katildi.

Açilista konusan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, bu tür kültürel ve sosyal etkinliklerin devam edecegini belirterek, senlige geçen yildan daha yogun bir ilgi gösterildigini söyledi.

Çelikel, "Uçurtma festivalimizin bu yil ikincisini düzenliyoruz. Vanli hemserilerimiz etkinlikte çok güzel bir görüntü

olusturdu. Geçen yil 2-3 bin uçurtmayla yaptigimiz etkinlik bu yil 5-6 bin uçurtmayla gerçeklestiriliyor. Çok büyük bir ilgi var. Kültürel, sosyal belediyecilik anlayisiyla hareket eden Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi olarak ailelerimizin keyifli bir hafta sonu geçirmesini istedik. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir" dedi.

Etkinlige katilan 9 yasindaki Hayat Özkale, "Uçurtma uçurmayi çok seviyorum. Festival de çok güzel. Iyi ki düzenlenmis. Herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA