Diyarbakir'da Saglik Ocagini Hedef Alan Hirsizlar 130 Saatlik Görüntü Izlenerek Yakalandi

Diyarbakir’da saglik ocagina giren hirsizlar, Yenisehir Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan 130 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandi.

Diyarbakir'da Saglik Ocagini Hedef Alan Hirsizlar 130 Saatlik Görüntü Izlenerek Yakalandi
Merkez Yenisehir ilçesi Sehitlik Mahallesi’nde bulunan Sehit Ali Gaffar Okkan Aile Saglik Ocagi’nda 6-7 ve 27 Eylül tarihlerinde hirsizlik olayi gerçeklemisti. Yenisehir Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Arastirma ekipleri, gerçeklesen hirsizlik olaylarina iliskin olay yeri ve çevresinden elde ettigi kamera görüntülerinden tam 130 saatlik görüntü izledi. Hirsizlik süphelileri M.S.Ö. ve R.Y., izlenen görüntülerden tespit edildi. Yapilan takip ve genis çapli arastirmalar sonucu süphelilerin tekrar hirsizlik amaçli Sehit Ali Gaffar Okkan Saglik Ocagi’na gidecegi tespit edildi. 2 süpheli, 28 Eylül günü girdikleri saglik ocaginda suçüstü yakalandi. Yakalanan süphelilerin ifadelerine göre 6 ve 7 Eylül’deki hirsizlik olaylarinin B.E. tarafindan, 27 Eylül’de gerçeklesen hirsizlik olayinin M.Y. ve R.Y. tarafindan gerçeklestirildigi ögrenildi. Suç esyalarini satin alan R.T. de yakalanarak, hakkinda adli tahkikat baslatildi.

Süphelilerin sadece geçtigimiz eylül ayinda tam 5 ayri hirsizlik olayina karistigi tespit edildi. Süpheliler M.S.Ö., R.Y. ve M.Y., adli islemlerin ardindan Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciligina sevk edildi. Süpheliler, sevk edildikleri mahkemece tutuklandi. B.E.’nin yakalanmasina yönelik çalismalarin ise devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA