Ameliyatsiz 5 Ayda 60 Kilo Verdi, Görenler Taniyamadi

Kartal’da fazla kilolarindan rahatsiz olan üniversiteli genç, 5 ayda 60 kilo verdi. 21 yasindaki Yusuf Güzel’i gören yakinlari yeni haliyle tanimakta güçlük çekti.

Ameliyatsiz 5 Ayda 60 Kilo Verdi, Görenler Taniyamadi
Istanbul Kartal’da oturan 21 yasindaki üniversite 1. sinif ögrencisi Yusuf Güzel, 120 kiloya ulasinca evden çikamaz oldu. Son dönemlerdeki pandemi sebebiyle devamli evde vakit geçiren ve fazla kilolari yüzünden günlük yasaminda da zorluk çekmeye baslayan Güzel’e ailesi ve arkadaslari sürekli kilo vermesi gerektigine yönelik tavsiyeler vermeye basladi.

Genç, tavsiyeler üzerine sadece az yiyerek ve bol bol spor yaparak 5 ayda 60 kilo verdi. Saglikli bir yasama adim atan Yusuf Güzel’in ilk isi ise dolabini yenilemek oldu.

"Ameliyatsiz ve diyetisyene gitmeden 60 kilo verdim"

Yusuf Güzel, "120 kiloydum, o dönemde de okula gidiyordum. Ailem ve arkadaslarim kilo vermemi istiyorlardi. Artik kilom merdiven çiktigimda veya yürüdügümde zorluklar çikariyordu, mesela nefesim kesiliyordu. Normalde ben düzensiz besleniyordum; gazli içecek, abur cubur ve sekerli ürünler gibi yiyecekler tüketiyordum. Diyetle birlikte bunlarin hepsini hayatimdan çikardim. Bol bol su içtim, yürüyüs yaptim ve protein agirlikli beslendim. Böylelikle diyetisyene gitmeden, ameliyat olmadan 60 kilo verdim. Kilo verecek olan kisilere önerilerim ise bol bol su içsinler, düzenli beslensinler ve bol bol spor yapsinlar" dedi.

Kaynak: İHA