Seçer Açiklamasi 'Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Daha Nice Yatirimlari Hayata Geçirecegiz'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, 2022 yilinda hep birlikte çok basarili çalismalara imza attiklarini belirterek, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda daha nice hizmet, yatirim ve proje hayata geçirecegiz” dedi.

Seçer Açiklamasi 'Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Daha Nice Yatirimlari Hayata Geçirecegiz'
İçel Büyüksehir Belediye Meclisinin 2023 Yili Ocak Ayi 1. Birlesim Toplantisi, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer baskanliginda gerçeklestirildi.

Kongre ve Sergi Sarayinda yapilan toplantida, birimlerden gelen 27 ve komisyonlara havale edilen 17 olmak üzere toplam 44 madde görüsülerek oylandi. Baskan Seçer, Karamancilar Konagi, Mahalle Mutfaklari, Istiklal Caddesi’ndeki çalismalar ve Mezitli’de gündemde olan çok katli binanin yapimi konularinda açiklamalar yapti.

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda daha nice hizmet, yatirim ve proje hayata geçirecegiz”

2022 yilinda hep birlikte gerçeklestirdikleri basarili çalismalari artirarak sürdüreceklerini ifade eden Seçer, 2023 yilinin saglik, huzur ve refah getirmesi dileginde bulundu. Cumhuriyetin 100’üncü yilina büyük bir heyecan ve motivasyonla girdiklerini söyleyen Baskan Seçer, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda daha nice hizmet, yatirim ve proje hayata geçirecegiz. Çalismalarimiza, önderimiz Atatürk’ün bize gösterdigi ‘İçelliler İçel’e sahip çikiniz’ hedefiyle devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

10 Ocak ‘Ziraat Mühendisleri Günü’ ve ‘Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutladi

10 Ocak ‘Ziraat Mühendisler Günü’ ve ‘Çalisan Gazeteciler Günü’ne iliskin de konusan Seçer, hem ziraat mühendisleri hem de gazetecilerin gününü kutladi. Tarimsal üretimin ve gidanin öneminin her geçen gün arttigina vurgu yapan Seçer, “Büyüksehir Belediyesi olarak biz de bu bilinçle tarima, üreticilerimize ve özellikle küçük aile isletmelerine destekler veriyoruz. Bu desteklerimizi her yil artirarak sürdürüyoruz. Bilimle tecrübelerini harmanlayan ziraat mühendisi arkadaslarim da sahada üreticilerimize, yetistiricilerimize destek oluyorlar. Topraklarimiza bereket katan çiftçilerimizin ve üreticimizin her zaman yaninda olmayi sürdürecegiz” diye konustu.

Tüm gazetecilerin ‘Çalisan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Seçer, “Mesleginin ve kaleminin onuruyla, özveriyle çalisip, dogrunun pesinde kosan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, aramizdan ayrilanlari rahmetle aniyorum” ifadelerini kullandi.

“Karar merci olsaydim, o kadar kat iznine müsaade etmezdim”

Baskan Seçer, Mezitli ilçesinde yapimi gündemde olan zemin kati üzerine yapilacak 32 katli bina konusunda degerlendirme yapan Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan’in ardindan kisa bir açiklama yapti. Baskan Seçer, “Bizim mevcut görevdeki belediyelerle ilgili bir spekülasyon konusu oldugu için Baskan Tarhan da açiklama geregi duydu. Su anda bu konuyla ilgili karar merci olsaydim, o kadar kat iznine müsaade etmezdim. Hatta hatirlayacaginiz gibi Yenisehir bölgesinde 21 kat konusunda uygun görüs bildirmemistim. Sizlere orada 15 katla sinirlandirmanin daha dogru olacagini söylemistim. 18 kata mutabakat saglanmisti. Tekrar söylüyorum, ne mevcut büyüksehir yönetimi ne İçel Büyüksehir Belediye Meclisi ne Mezitli Belediyesi ve ne ilçe meclisinin bu konuda dahili yoktur. 1980’li yillardan gelen bizim de arzu etmedigimiz bir durumdur. Yargi yolu açiktir” seklinde konustu.



“Ögrenciler için Mahalle Mutfaklarinda yemek kapasite sinirlamasi yok”

Mahalle Mutfaklarinda ögrenciler için yemek kapasitesi konusunun meclis gündemine tasinmasi üzerine Seçer, “Herhangi bir yemek kapasitesi yok. Açik oldugu saatler içerisinde gelen bütün ögrenciler yemek almadan gitmiyorlar. Yemek bitiyorsa hemen orada zaten irtibat kuruyorlar ve onlarin yemekleri de geliyor. Hiçbir sorun olmuyor. Sira bekleyen son ögrencimiz bitene kadar herkes yemegini aliyor” açiklamasini yapti.

“Istiklal Caddesi’nde anlayisimiza uygun olmayan hiçbir imalati kabul etmiyoruz”

Istiklal Caddesi’ndeki 1’nci etap çalismalari hakkinda da tekrardan bilgilendirme yapan Seçer, çalismada büyük hassasiyet gösterdiklerini belirtti.

Çalisma sahasinda tüm alt yapi çalismalarini titizlikle yaptiklarini ifade eden Seçer, “Muazzam bir çalisma yapiyoruz. Anlayisimiza ve teknik verilere uygun olmayan hiçbir imalati kabul etmiyoruz. Çalismalari en ince ayrintisina kadar takip ediyorum” diye konustu.



“Atatürk’ün yaptigi toplantiyi daha iyi sekilde mizansen edecek bir proje degisikligi yapabiliriz”

Karamancilar Konagi ile ilgili yapilan elestirileri de yanitlayan Seçer, yapinin 2017 yilinda Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan oylanarak ’Gastronomi Müzesi’ olarak karar alindigini hatirlatti. Herhangi bir fon almadan kendi öz kaynaklariyla Karamancilar Konagini restore ettiklerini söyleyen Seçer, söyle devam etti; "Arkadaslarim gitti, çalisti, konustu.

Kent Konseyi Baskaninin size bunu da söylemesi lazim. Bizden sonuç almak isteyenler, bunu kamuoyunda sürekli siyasi bir malzeme haline getirerek degil gerçekten bizimle konusarak yapabilirler. Arkadaslarim Baskanla gidip konustu.

Benimle bir toplanti yapilmasinin iyi olacagini söyledi.

Ben de kabul ettim. ‘Kent Konseyi Baskanimizi da davet edelim’ dedim. Orasi iki bloklu çok büyük bir bina. Gerekirse bizim mevcut ayirdigimiz alani genisletebiliriz. Yani Atatürk’ün 5 Kasim 1918’de yaptigi toplantiyi daha iyi bir sekilde mizansen edecek bir proje degisikligi yapabiliriz. Geldigimiz nokta odur. Gecikmis bir sey yok. Önemli bir kismini bu ise ayiririz, bir kismini da yine ‘Gastronomi Müzesi’ olarak da planlayabiliriz. Hiçbir sikinti olmaz.”

“Halkin mali bizim gayretlerimizle 4 yildir halkta kaliyor”

Komisyonlardan havale edilen, “İçel Kent Merkezi Dogu Girisi 1/5000 Ölçekli Ilave ve Revizyon Nazim Imar Plani’ maddesi de görüsüldü. Komisyonlarda oy çokluguyla kabul edilen madde, mecliste görüsülürken yapilan elestirilere yanit veren Baskan Seçer, “ ‘Halkin mali halkta kalacak’ diyorsunuz. Biz halkin malini peskes mi çekiyoruz? Halk bunu tersten okur. Ne demek? Ben, planlarda halkin malini peskes mi çekiyorum, koruyor muyum? Siz daha önce halkin malini yüzde 22 ile vermissiniz, biz yüzde 45 ile geri almisiz” dedi.

“Halkin mali, 4 yildir bizim gayretimizle halkta kaliyor” ifadesi ile konusmasini sürdüren Seçer, “Bu planlari böyle olmasi dogrultusunda israrla savunmuyorum. Yapilan çalismalar sonucu gelen teknik bilgiler dogrultusunda, benim de kamu yararini gözeterek karar verip uygun gördügüm bir çalismadir. Bu komisyon raporu buraya gelirken, sizin de bizim de grubumuzun kabulüyle gelmis. Muhtemelen ilçe belediyesi ile de görüsülmüs. Benim söylemek istedigim, ‘Bu komisyondan bu rapor gelmis, oy çoklugu ile kabul edilmis’. Burada meclis üyeleri komisyon raporuna ret de verebilir. Tekrar üzerine çalisma olur. Ben idarenin taleplerini burada savunabilirim. Belediye hizmet alanini turizm, ticaret ve konuta çevirdik. Buradan ilan ediyorum, oraya toplu konut yapacagim. Bana belediye hizmet alani, yekpare bir belediye hizmet binasi gerekli degil. Makine ikmalin oldugu eski otogar, oradaki çalismalar neyi gerektiriyorsa arkadaslar onu yapmistir” diye konustu.

Oy çokluguyla komisyonlardan gelen rapor, oy çokluguyla reddedildi. Seçer, bunun üzerine “Kendi yazdiklari raporu reddettiler” dedi.

Mecliste ayrica Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Yapilan oylama sonucunda komisyona Fahrettin Kilinç, Haluk Mutluay, Hasim Tuluk, Zafer Sahin Özturan ve

Abdurrahman Yildiz seçildi.
Kaynak: İHA