Çiftçiler Endiseli Açiklamasi 'Tek Umudumuz Yagis, Yoksa Sulama Bile Fayda Etmez'

Türkiye genelinde oldugu gibi Elazig’da da yagmur ve kar yagisi olmazken, çiftçileri büyük bir endise sardi. Ektiklerinin yesermedigini vurgulayan çiftçiler, tek umutlarinin yagis oldugunu belirterek, bunun disinda sulamanin bile fayda etmeyecegini ifade etti.

Çiftçiler Endiseli Açiklamasi 'Tek Umudumuz Yagis, Yoksa Sulama Bile Fayda Etmez'
Ülke genelinde oldugu gibi Elazig dahil bölge genelinde bu sene yagmur ve kar yagisi neredeyse olmadi. Geçen sene karla mücadele verilen bölgede, bu sene kuraklik hakim. Bu durum ise en çok çiftçileri etkiledi. Kirmizi alarm veren çiftçileri endise sardi. Kar yagisinin çok önemli oldugunu aktaran çiftçiler, tek umutlarinin yagis oldugunu söyledi.

Aksi durumda sulamanin bile yetersiz kalacagini dile getiren çiftçiler, bunun kitligin habercisi oldugunu vurguladi.

5 bin dönüm arpa ve bugday eken Yusuf Çelik, "Çok kötü gidiyor. Eger yagmaz ise durum çok kötü. Ekin yok, kitlik geliyor. Geçen yil kar vardi, ekinlerin boyu çok iyiydi. Bu yil durum çok kötü. Ektigimiz yesermiyor bile, yesertemiyoruz. Kar ve yagis yok. Gübre atamiyoruz, atinca fayda vermiyor. Eger biraz daha yagmazsa büyük bir kitlik ile karsi karsiyayiz. Tek umudumuz yagis, sulama bile fayda vermez" dedi.

Çiftçi Veysel Çelik ise "Bu sene çok kurak geçiyor. Geçen yil Ocak ayinda diz boyu kar vardi. Bu yil Ocak ayi da kurak, su yok. Bu yil çok kurak. Durum hiç iyi degil, çiftçiler bayagi sikintida. Bu yil kendimizi toplayabilecegimizi düsünmüyorum. Gidisat iyi degil. Birkaç ay sonra belli olacak" diye konustu.

Kaynak: İHA