Brezilya, ABD'den Bolsonaro'nun Iadesiyle Ilgili Resmi Talepte Bulunmamis

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, Brezilya’dan ABD’ye kongre baskini ile ilgili "henüz herhangi bir bilgi veya eylem talebi ulasmadigini" açikladi.

Brezilya, ABD'den Bolsonaro'nun Iadesiyle Ilgili Resmi Talepte Bulunmamis
Brezilya’nin eski Devlet Baskani Jair Bolsonaro’nun destekçilerinin dün Ulusla Kongre’ye düzenledigi baskin sonrasi Brezilya hükümetinin, su anda ABD’de bulunan Bolsonaro’nun iadesinin talep etmedigi aktarildi. ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price yaptigi açiklamada, Brezilya’dan ABD’ye kongre baskini ile ilgili "henüz herhangi bir bilgi veya eylem talebi ulasmadigini" belirterek, "Brezilya’nin demokratik kurumlari tam destegimize sahip" dedi.

Brezilya’da gelen taleplere en uygun sekilde yanitlayacaklarinin aktaran Price, ABD ve Brezilya’nin yakin ortaklarinin oldugunu ifade ederek, “Her gün çok sayida konu ve sorun üzerinde birlikte çalisiyoruz. Çogu zaman bunlar kanun meseleleridir. Brezilya’dan ABD’ye bilgi veya potansiyel olarak harekete geçme taleplerinde bulunuldugu durumlarda isbirligi yapmak için iyi hazirlanmis süreçlerimiz var. Bu durumda henüz herhangi bir bilgi veya eylem talebi almadik” dedi.

Bazi ABD’li siyasetçiler, ABD’nin Florida’da eyaletinde bulunan Bolsonaro’nun Brezilya’ya iadesini istemisti.

Bolsonaro hastaneye kaldirildi

Bolsonaro’nun esi Michelle Bolsonaro sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, Bolsonaro’nun 2018’de ugradigi biçakli saldiridan kaynaklanan karin agrisi nedeniyle hastanede gözlem altinda oldugunu aktardi.

ABD basininda yer alan haberlerde, Bolsonaro’nun Florida eyaletinde yer alan Orlando kentinde bulunan AdventHealth Celebration Hastanesine kaldirildigi belirtilmis, saglik durumuna iliskin henüz açiklama yapilmamisti.

Bolsonaro, Eylül 2018’de Brezilya’nin Minas Gerais eyaletindeki bir miting sirasinda biçaklanmasindan bu yana “karin agrisi” sikayetiyle daha öncede hastaneye kaldirilmisti.
Kaynak: İHA