Almanya Disisleri Bakani Baerbock Açiklamasi 'Kibris Için Iki Devletli Bir Çözüm Söz Konusu Bile Olamaz'

Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Güney Kibris Rum Yönetimi (GKRY) Disisleri Bakani Yoannis Kasulidis ile düzenledigi ortak basin toplantisinda, "Kibris için iki devletli bir çözüm söz konusu bile olamaz" dedi.

Almanya Disisleri Bakani Baerbock Açiklamasi 'Kibris Için Iki Devletli Bir Çözüm Söz Konusu Bile Olamaz'
Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Güney Kibris Rum Yönetimi (GKRY) Disisleri Bakani Yoannis Kasulidis ile Almanya’nin baskenti Berlin’de bir araya geldi. Görüsmenin ardindan düzenlenen ortak basin toplantisinda konusan Baerbock, Almanya’nin GKRY olan desteginin altini çizerek, "Almanya burada simsiki sizin yaninizda duruyor” dedi.

Kibris’ta Birlesmis Milletler (BM) kararlari temelinde bir çözüm bulunabilecegini kaydeden Baerbock, Almanya’nin, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile yeni diyalog önerileriyle GKRY’i desteklemeye hazir oldugunu aktararak, "Kibris için iki devletli bir çözüm söz konusu bile olamaz" dedi.



Iran’in Berlin Büyükelçisi, Disisleri Bakanligina çagrildi

Iran’daki son duruma da deginen Baerbock, Iran’da 2 protestocunun daha idam edilmesi nedeniyle Iran’in Berlin Büyükelçisi’nin bir kez daha Disisleri Bakanligina çagrildigi açikladi.

Kaynak: İHA