Toptancilar Çarsisi'nda Korkutan Yangin Açiklamasi Çok Sayida Itfaiye Sevk Edildi

Sakarya’nin Erenler ilçesinde bulunan Toptancilar Çarsisi (TOPÇA) içerisinde bulunan bir is yerinin depo kisminda çikan yangin korkuttu. Yangina müdahale etmek için duran vatandas ile deponun yan tarafindaki Sakarya Il Jandarma Komutanliginda görevli bir askeri personelin park halindeki araci hasar aldi. Deponun alev topuna döndügü anlar saniye saniye kaydedildi.

Toptancilar Çarsisi'nda Korkutan Yangin Açiklamasi Çok Sayida Itfaiye Sevk Edildi
Yangin, Erenler ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde bulunan Toptancilar Çarsisi içerisinde bulunan bir is yerinin depo kisminda çikti. Henüz bilinmeyen bir sebepten dolayi çikan yangini gören Özgür ve Özkan Kaya isimli iki kardes araçlarini durdurarak yangina müdahale etmek istedi. Kisa sürede büyüyen alevler araca da hasar verdi. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayida itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bu esnada yanginin çiktigi deponun yaninda bulunan Sakarya Il Jandarma Komutanligi’nda görevli askeri personele ait bir kisinin araci da hasar aldi. Olay yerine ulasan itfaiye ekiplerinin uzun ugraslari neticesinde yangin kontrol altina alinarak söndürüldü. Depoda bulunan birçok ürünün yanarak kullanilamaz hale geldigi olayda maddi hasar olustu. Yangin ile ilgili inceleme baslatildi.

“Su getirmeye gittim geri geldigimde alevler büyümüstü”

Yanginda araci hasar alan Özgür Kaya, “Biz burada Ögretmen Evi’nde konakliyoruz, misafirlige gelmistik. Oraya dogru giderken ates oldugunu gördük, kasalar yaniyordu. Aracimizla durduk ve içerisinde ne kadar su varsa alevlere dogru döktük. Su yetmedi, Ögretmen Evi’ne kovayla su getirmeye gittim. Geri geldigimde alevler büyümüstü. Ve alevler bizim aracimiza da hasar verdi. Su getirmeye gidip geldigim sürede aracimizda hasar aldi” dedi.



“Komutanimizin ve kendimizin araci yanginda hasar aldi”

Özkan Kaya ise, “Biz buradan geçerken yangini gördük ve söndürmeye çalistik. O esnada bir anda yangin büyüdü. Komutanimizin araci ve kendi aracimiz yanginda hasar aldi. Yangina müdahale ettik ama söndüremedik, itfaiyeye bilgi verdik. Allah’a sükür can kaybi yok” diye konustu.

Kaynak: İHA