Erzincan'da 2022 Yilinda Okul Çevrelerinde 6 Bin 957 Kisi Sorgulandi

Erzincan’da okul çevrelerinde egitim ve ögretimin güvenli ortamda saglanmasi amaciyla polis ekiplerince yil boyunca uygulamalar gerçeklestirildi. Gerçeklestirilen uygulamalarda 6 bin 957 kisinin sorgulanmasi yapilarak okul etrafinda bulunan kafeler, parklar, kahvehaneler vb. yerler denetlendi.

Erzincan'da 2022 Yilinda Okul Çevrelerinde 6 Bin 957 Kisi Sorgulandi
Erzincan Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince il genelinde 2022 yili içerisinde; mevcut huzur ve güven ortaminin devamini saglamak, çocuk ve gençleri basta kumar olmak üzere her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, ögrencilerin egitim ve ögretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini saglamak, park-bahçeler ve oyun salonlarini denetlemek, çocuklarin dilendirilmesini önlemek, aranan sahislari yakalamak ve suç unsurlarini ele geçirmek amaciyla okul ve ögrenci yurtlarinin yakin çevrelerinde ve umuma açik isyerlerinde "Çocuk ve Gençlerin Korunmasina Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlari Denetim Uygulamalari" yapildi.

6 bin 957 kisinin sorgusu yapilarak, 19 kisiye idari islem uygulandi. Ayrica, bin 190 aracin kontrolü yapilarak, 110 kez internet kafeler, 308 kez kahvehaneler, 344 kez market/büfe, 96 kez oyun salonlari, 478 kez park/bahçe, 150 kez tekel bayileri, 30 kez iddia ve ganyan bayileri, 589 okul servis araci denetlendi. Denetlenen 59 okul servis aracina ise cezai islem uygulandi.
Kaynak: İHA