Emet'teki Camilerde Yagmur Duasi Ve Hayir Etkinligi

Kütahya’nin Emet ilçesindeki camilerde Cuma namazi sonrasi ilçede yasanan kurakligin son bulmasi dual edildi, lokma, pilav, ayran ve helva dagitildi.

Emet'teki Camilerde Yagmur Duasi Ve Hayir Etkinligi
Emet Ilçe Müftülügü Vaizlerince Ilçe Merkezinde bulunan 19 camide Cuma namazi sonrasi yagmur duasi ve kaza belanin defi için dualar yapilirken, merkez mahalle muhtarlari organizesinde halka lokma ikrami yapildi. Hayirsever vatandaslar tarafindan ise pilav, ayran ve helva dagitimi gerçeklestirildi.

Merkezdeki 7 Mahalle Muhtari Ilçe Müftülügü ile koordineli yagmur ve bereket duasinin ardindan lokma hayri gerçeklestirdiler.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Mustafa Gencan, Hamam Mahallesi Muhtari Harun Kara, Akpinar Mahallesi Muhtari Ilhan Özdemir, Kaynarca Mahallesi Muhtari Ahmet Sengül, Kapaklica Mahallesi Muhtari Mehmet Duymaz, Esentepe Mahallesi Muhtari Mehmet Kaygisiz ile birlikte yagmur ve bereket duasi ile lokma etkinligi gerçeklestiridiklerini söyleyen Dere Mahallesi Muhtari Hasan Yürümez, ” Kurak geçen kis çiftçilerimizi ve halkimizi tedirgin ediyor. Bu mevsimde halen kar yagmamasi ile bir nevi afet yasiyoruz. Rabbim günahlarimizi bagislasin. Yapilan dualari ve hayirlari ile memleketimize bol agis ve bereket nasip etsin “dedi.

Kaynak: İHA