ZBEÜ'de Dis Paydas Istisare Toplantisi Düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kalite Komisyonu yillik dis paydas degerlendirme ve istisare toplantisi Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer baskanliginda Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlendi.

ZBEÜ'de Dis Paydas Istisare Toplantisi Düzenlendi
Toplantiya Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Belediyesi Baskan Yardimcisi Erol Yilmaz, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu ve Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Karabük Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Izzet Açar, Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Abdullah Taskesen, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Metin Demir, Gençlik ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksel, dis paydas temsilcileri ve akademik- idari personel katildi.

Rektör Özölçer’in açilis konusmalariyla baslayan toplanti, birimlerin kalite temsilcileriyle dis paydaslari bir araya getirerek görüs alisverisinde bulunulmasini amaçladi. Açilis konusmasinda Üniversitenin kalite odakli büyümesini kararlilikla sürdürdügünü aktaran Özölçer, kurumun tüm süreç ve isleyiste dis paydaslarin katilimina önem verdiklerini belirtti.

‘Üniversitemiz Kalite Güvencesi Alaninda Iyi Bir Noktada’

Üniversitenin kaliteli egitim, topluma hizmet ve uluslararasilasma konularina verdigi öneme dikkat çeken Rektör Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Türkiye’de kalite güvencesi alaninda, aralarinda oldukça büyük ve köklü üniversitelerin de oldugu birçok yüksekögretim kurumundan daha iyi bir noktada olduguna dikkat çekti.

Paydaslarin is birligi ve katkilarinin son derece önemli ve degerli oldugunu vurgulayan Rektör Özölçer, göreve basladiklari 2022 yilinin Nisan ayindan bu yana paydaslarin destegi ile çok degerli ve önemli projelere imza atildigini dile getirdi. Özölçer, ayrica Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak tüm paydaslara bilimsel açidan her zaman destek vermekten mutluluk duyacaklarini ifade etti.

Açilis konusmasinin ardindan Rektör Özölçer, üniversitenin tarihçesi, fiziki durumu ve faaliyetleri hakkinda çesitli bilgilerin yer aldigi bir sunum gerçeklestirdi. Sunumda, ögrenci ve ögretim üyesi sayisi, idari ve akademik personel sayisi, bölüm ve programlarin faaliyetleri, uluslararasilasma süreci, sektör isbirlikleri ve kalite sürecine iliskin faaliyetler hakkinda bilgiler yer aldi.

2023 yilindan itibaren hayata geçirmeyi planladiklari projelerle ilgili de konusan Özölçer, bunlarin arasinda Üniversite Hastanesi bünyesinde ilik nakli merkezinin kurulmasi projesini gösterdi. Üniversitenin arastirma gelistirme ve bilimsel faaliyetlerde bulunmasi kadar toplumsal katki faaliyetlerine de odaklanmasi gerektigini dile getiren Özölçer, 2023 yilindan itibaren topluma hizmet faaliyetlerinde de artisi hedeflediklerini belirtti.

Dis paydaslarin görüs ve önerileriyle ile devam eden etkinlik yaklasik 2 saat sürdü.
Kaynak: İHA