Somali'deki Çifte Bombali Saldirida Can Kaybi 35'E Yükseldi

Somali’de bomba yüklü iki araç ile gerçeklestirilen saldirida hayatini kaybedenlerin sayisinin 35’e, yarali sayisi ise 40’a yükseldi. Saldiriyi terör örgütü El Kaide baglantili Es Sebab üstlendi.



Somali’de Hirshabelle eyaletinde yer alan Hiran’a bagli Mahas bölgesinde sabah saatlerinde bomba yüklü iki araç ile düzenlenen saldirida can kaybi artti. Hirshabelle Komiser Yardimcisi Hassan-Kafi Mohamed Ibrahim yaptigi açiklamada, çifte saldirida can kaybinin 8’i ayni aileden olmak üzere en az 35’e, yarali sayisinin ise 40’a yükseldigini belirtti.

Ibrahim, "Ölenlerin çogu sivil. Bunlar kadin ve çocuklar. Dokuz kisilik bir aileden sadece bir çocuk hayatta kaldi. Diger aileler de üyelerinin yarisini kaybetti. Iki bombali araç birçok evi yakip kül etti" dedi.



Mahas Bölgesi Komiseri Mumin Mohamed Halane devlet radyosuna yaptigi açiklamada, bombalardan birinin kendi evini hedef aldigini, digerinin ise bir federal milletvekilinin evini hedef aldigini aktardi.

Saldiriyi Es Sebab üstlendi

Terör örgütü El Kaide baglantili Es Sebab tarafindan yapilan açiklamada, saldiri üstlenilerek, milislerin ve askerlerin hedef alindigi ve can kaybinin 87 oldugu ifade edildi.
Kaynak: İHA