Pakistan Senatosu'ndan Cumhurbaskani Erdogan'in Nobel Baris Ödülü'ne Adayligina Destek

Pakistan Senato’su, Rusya-Ukrayna Savasi’ndaki etkin rolünden dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Nobel Baris Ödülü’ne aday gösterilmesine destek verdi.

TBMM Baskani Mustafa Sentop’un, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i Rusya-Ukrayna Savasi’nin sona ermesi için gösterdigi üstün çabalardan dolayi Nobel Baris Ödülü’ne aday gösterdiklerini söylemesinin ardindan ilk destek Pakistan’dan geldi. Pakistan Senatosu da "Ukrayna krizini çözme çabalarindan" dolayi Cumhurbaskani Erdogan’in adayligina destek verdi. Pakistan Senatosu Baskani Muhammed Sadik Sanjrani Nobel Komitesi’ne yazdigi mektupta, "Rusya-Ukrayna Savasi hizla tüm dünya için felaketle sonuçlanabilecek bir nükleer parlama noktasina dönüsmüstü. Cumhurbaskani Erdogan, çabalari, her iki tarafla da zamaninda ve etkili sekilde yaptigi görüsmeler ile tek basina küresel bir felaketi önledi" ifadelerini kullandi.

Sanjrani, Cumhurbaskani Erdogan’i "Her zaman sadece ülkesinin degil, bölgenin ve dünyanin refahi için çabalayan gerçek bir devlet adami ve lider" olarak tanimladi.
Kaynak: İHA