Altay Kalecisini Yaralayan Sanigin Iddianamesi Hazir

Izmir’deki olayli Göztepe-Altay derbisinde, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’i korner bayrak diregiyle yaralayan tutuklu sanik Mehmet Nihat Aydin hakkinda 15 yila kadar hapis cezasi talep edilen iddianame kabul edildi.

Altay Kalecisini Yaralayan Sanigin Iddianamesi Hazir
Spor Toto 1. Lig’deki Izmir derbisinde Gürsel Aksel Stadinda Göztepe ve Altay karsi karsiya geldi. 27 Kasim’daki olayli maçta Altay taraftarlari, 20. dakikada Göztepe seyircilerinin oldugu bölüme yanici madde firlatirken ve bir taraftar yaralandi. Müsabakanin 22. dakikada durdurulmasinin ardindan Mehmet Nihat Aydin isimli Göztepe taraftari ise eline geçirdigi korner bayrak diregiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldirdi. Yasanan bu olaylar sonucu müsabaka tatil edilirken, olayin ardindan gözaltina alinan Mehmet Nihat Aydin, ‘Kasten öldürmeye tesebbüs’ ve ‘6222 Sayili Sporda Siddet ve Düzensizligin Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet’ suçlarindan tutuklandi.

Tribüne fisek atilarak bir kisinin yaralanmasina iliskin sorusturmada ise 19 kisi tutuklandi.

Izmir Cumhuriyet Bassavciligi, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’in yaralanmasina iliskin olayla ilgili sorusturmasini tamamladi. Izmir 3. Agir Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 27 Kasim’da Göztepe-Altay futbol takimlari arasinda oynanan maçin 20. dakikasinda, Altay tribünlerinden ev sahibi Göztepe taraftarlarinin bulundugu tribüne dogru yanici madde atildigi, bu olayda bir kisinin yaralanmasi üzerine 2 ambulansin saha içine girdigi belirtildi.

Müsabakanin durdugu sirada sanik Mehmet Nihat Aydin’nin tribünden atlayip sahayi boydan boya geçtigine deginilen iddianamede, bu kisinin, kendisini görmeyen Altay kalecisi Özenç’in hayati organi basinin arkasina ve ensesine korner bayrak diregi ile 2 kez vurdugu, görüntülere göre de sanigin çevredekilerce engellenmese vurmaya devam edeceginin anlasildigi vurgulandi. Iddianamede sanigin, ‘silah olarak kullandigi korner diregini parçalandigi halde, aldigi darbelerin etkisiyle sendeleyerek yere düsen kaleciye vurmaya devam ederek hayati tehlike geçirecek sekilde yaraladigi’ kaydedildi.

Korner bayragi diregi ile ilgili degerlendirmede bulunulan iddianamede, “Suç esyasi incelendiginde sert plastikten yapilma oldugu ve güç uygulandigi halde esnemedigi ve birçok parçaya ayrilmis oldugu ve içinde de esnemeye elverisli sert çelik yay bulundugunun görüldügü” ifade edildi.

Iddianamede, kaleci Özenç ile sanik Mehmet Nihat Aydin’nin ifadelerine de yer verilirken, sahadaki kargasayi izlerken basinin arkasina bir cisimle vuruldugunu aktaran Özenç, ifadesinde sunlari kaydetti:

“Bana iki kez vuruldugunu hatirliyorum, sonrasini hatirlamiyorum. Kendime geldigimde hastanedeydim. Doktorun dedigine göre çok kan kaybetmisim. Kani durduramamislar. Bana saldirarak yaralayan ve hayati tehlike geçirmeme neden olan kisiden sikayetçi degilim. Olaylarin büyümesini ve uzamasini istemiyorum. Bir an önce meslegim olan futbolculuga odaklanmak istiyorum. Bu olaylardan fiziksel etkiden çok mental olarak etkilendim. Bu olayin artik konusulmasini istemiyorum.”

“Nasil vurdugumu hatirlamiyorum”

Maçtan önce 6 kadeh raki içtigini anlatan sanik ise yanici maddenin firlatildigi tribünde kayinbiraderinin de bulundugu için endiselendigini savundu. Heyecana kapildigi için korner bayrak direginin bulundugu noktandan sahaya girdigini anlatan sanik, “Karsi tribünden birine isabet eden yanici madde ile taraftarin yüzünün parçalandigini ögrendim. Akrabamin yaralanip yaralanmadigini merak ettim. Önümdeki korkulugun önündeki beyaz sehpanin üzerinden atlayarak karsi tarafa gitmek istedim. Korner diregini yerinden nasil söktügümü ve ambulanslarin oldugu yere nasil gittigimi hatirlamiyorum. Altay kalecisine nasil vurdugumu hatirlamiyorum. Emniyetteki görüntülerde izledim. Köse diregini almam ve karsi takim oyuncusuna vurmam maç öncesi yüksek alkol almis olmam ve tribünde yasanan olaylardan dolayi endiseye kapilip panikle hareket etmis olmamdan kaynaklandi. Polislerin beni yere yatirmasindan sonra bir sey yapmis oldugumu anladim. Yaptiklarimin tamami bilinçsizce yapilmis hareketlerdir. Ne yaptigimi hatirlamadigim gibi niye yaptigimi da hatirlamiyorum” dedi.

Kaleci Özenç’in hastanece düzenlenen, kafasinda 6 santimetre civari derin kesinin oldugu, hastada hayati risk durumu olduguna iliskin geçici adli raporu da iddianamede yer aldi. Iddianamede, gözaltina alinan saniga yapilan alkol testinde 1,16 promil alkollü ve kullanilamaz hale gelen korner bayrak direginin de bin 600 lira oldugu belirtildi.

Cumhuriyet savcisi, sanigin, saha içinde sirti kendisine dönük müstekiye, içindeki sert çelik malzemeden dolayi öldürmeye elverisli silahtan sayilacak korner diregi ile savunmasiz oldugu bir sirada yasamsal organlarinin bulundugu kafa ve boyun kismina birden fazla kez vurarak hayati tehlike geçirecek sekilde saldirmak ve yaralamak suretiyle ‘Kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 9 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasini talep etti.

Sanik Mehmet Nihat Aydin hakkinda ayrica ‘6222 sayili yasa çerçevesinde kamu mali sayilan korner diregini kullanilamaz hale getirerek kamu malina zarar verme’, ‘futbol oynanan müsabaka alanina izinsiz girmek suretiyle yasak alanlara girme’, ‘müsabaka alaninin mütemmim cüzü olan korner diregini yerinden söküp müstekiyi futbol oyuncusuna vurmak suretiyle spor alanina yasak madde sokma’ suçlarini isledigi gerekçesiyle ilgili maddelerce de cezalandirilmasi istendi.
Kaynak: İHA