Soma Belediyesinde Maaslar En Düsük 11 Bin 600 TL'ye Çikarildi

Soma Belediyesi kurulusu olan Soma Bel A.S. ile Hizmet Is Sendikasi arasinda Toplu Is Sözlesmesi imzalandi. Imzalanan Toplu Is Sözlesmesine göre belediye istirakinde çalisanlarin maaslari en düsük net 11 bin 600 TL’ye çikarildi.

Soma Belediyesinde Maaslar En Düsük 11 Bin 600 TL'ye Çikarildi


Soma Bel A.S.’de 4857 sayili Is Kanunu’na tabi çalisan personeller için Toplu Is Sözlesmesi imzalandi.

Imza töreni sonrasi açiklamalarda bulunan Soma Belediye Baskani Ali Tulup, “Belediyemizin cefakar çalisan personellerinin çalismalari karsiliginda kazanip evlerine, ailelerine, götürecekleri helal kazançlari için onlara bir nebze de olsa daha fazla destek olabilmek için imzalan Toplu Sözlesmesi ile en düsük çalisan personelimizin maasini net 11 bin 600 TL’ye çikardik. Çalisan vefakar personelimize ne kadar maas ödesek azdir, insallah bundan sonraki sözlesmeleri daha iyi sartlarda yaparak katki saglamis oluruz. Buradan bu Toplu Is Sözlesmesinin hazirlanmasinda bizlere destek veren çalisma arkadaslarimiza ve imza koyan Soma Bel. A.S. Yönetim Kurulu ile Hizmet-Is Sendikasi yetkililerine tesekkür ediyorum. Alinan kararin ve imzalanan protokolün hayirli olmasini diliyorum” dedi.



Hizmet Is Sendikasi Manisa 1 Nolu Sube Baskani Okan Polat ise yaptigi açiklamada, “Bu Toplu Is Sözlesmesi görüsmeleri süresince isçinin haklarini bizlerle beraber koruyup kollayip bizlere bu görüsmeler süresinde desteklerini esirgemeyen basta Belediye Baskanimiz olmak üzere, Soma Bel. A.S. Yönetim Kuruluna tesekkür ediyoruz. Toplu Is Sözlesmemiz emekçi arkadaslarimiz, Sendikamiz ve Belediyemiz için hayirlara vesile olsun” diye konustu.



Düzenlenen imza töreninde Soma Belediye Baskani Ali Tulup, Sirket Yönetim Kurulu Baskani Temel Korkmaz, Sirket Yönetim Kurulu üyeleri Öden Yapici ve Sabir Tuna, Hizmet Is Sendikasi Manisa 1 Nolu Sube Baskani Okan Polat, Sube Baskan Yardimcisi Özlem Akin, Isyeri Temsilcileri Mustafa Aydin, Yagmur Inan, Hasan Çakti ve Ismail Vatanoglu yer aldi.
Kaynak: İHA