Mugla'da Ögrencilere Ücretsiz Yemek Destegi

Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan ’5 Milyon Ögrenciye Ücretsiz Yemek Projesi’ çerçevesinde Mugla’da 6 Subat itibariyla 53 bin 296 ögrenci, ücretsiz yemek desteginden faydalanacak.

Mugla'da Ögrencilere Ücretsiz Yemek Destegi


Mugla genelinde okul öncesi egitim veren 344 okulda, 3, 4 ve 5 yas grubundaki toplam 16 bin 698 ögrencinin ücretsiz yemek imkanindan yararlanmasi planlaniyor. Bu okullardan 40’i kendi bünyesinde yemek verirken, geri kalan 304 okula ise ücretsiz yemek hizmeti, yemek üretimi yapan meslek liselerinden ve ögretmenevlerinden saglanacak. Mentese Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yeni kurulan mutfak ve firin atölyesinde yapilan üretim çalismalarini yerinde inceleyen Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, 2022-2023 egitim ögretim yilinin ikinci döneminden itibaren il genelinde okul öncesi egitim veren tüm okullarda ücretsiz yemek verilecegini belirtti.



Mugla Il Milli Egitim Müdürü Çay, “Ilimizde tasimali egitimdeki ve pansiyonlarda kalan ilkögretim, ortaögretim olmak üzere toplam 36 bin 598 ögrencimizin yararlandigi ücretsiz yemek desteginden, okul öncesindeki 16 bin 698 ögrencimizin de faydalanmasi adina çalismalarimizi tamamladik. 6 Subat itibariyla okul öncesindeki tüm ögrencilerimiz, ücretsiz yemek desteginden yararlanacak. Büyüme ve gelisme çagindaki ögrencilerimizin artan enerji ve besin ögeleri göz önünde bulundurarak saglikli ve hijyenik ortamlarda hazirlanan yemeklerimizden, ilimiz genelinde 53 bin 296 ögrencimizin faydalanmasi için tüm tedbirlerimizi aldik. Basta Bakanligimiz olmak üzere projeye destek sunan tüm kurumlarimiza, emek veren herkese sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Il Müdürü Çay ayrica Milli Egitim Bakanliginin 81 ilde baslattigi ücretsiz yemek desteginden 2023 yilinin sonuna kadar tüm okul öncesi ögrencilerin yararlanmasi ve toplam 5 milyon ögrenciye ulasilmasinin hedeflendigini söyledi.



‘Beslenme dostu okul çöregi’ çocuklarin gelisimine katki sagliyor

Mentese Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ögretmen ve ögrencileri tarafindan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ögretim görevlileri ile is birligi içinde, bilimsel yöntemlerle gelistirdikleri “Beslenme Dostu Okul Çöregi” ise gelisim çaginda olan ögrencilerin günlük besin ihtiyaçlarinin tamamini karsiliyor. Okul çöregini, firin atölyesinde seri üretimine baslayarak okul kantinlerinde satisa sunduklarini belirten Mentese Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuri Ceylan sunlari söyledi:

“Okul çöregi diger adiyla Altin Çöregi, biz gelisim çagindaki çocuklarimizin saglikli beslenmeleri için formüle ettik. Bir yil süren arastirmalar ve çalismalar neticesinde hedef kitlenin begenisine sunduk. Hedef kitlemiz olan ögrencilerden olumlu dönüs alinca, üreterek kantinlerde satisa sunduk. Bu çöregimiz su mantikla üretildi; gelisim çagindaki bütün çocuklarimizin ekonomik düzeyi altta olan çocuklarda dahil hepsinin, saglikli beslenmelerine katki saglamak. Okul çöregimizin içinde, peynir alti suyu, fistik ezmesi, yumurta tozu gibi çocuklarin gelisimine katki saglayan besin ögelerini içeriyor. Çocuklarimiz çok cüzi bir maliyetle, bir simit fiyatina bu çöregi yedikleri zaman, almalari gereken tüm besin ögelerini bünyelerine kazandirmis oluyorlar. Bu, gelecegimiz olan çocuklarimizin gelisim süreçlerini saglikli bir sekilde tamamlamalarina katki saglamak.”
Kaynak: İHA