Diyanet Isleri Baskanligi, Hatim Programina Izin Verilmedigi Iddialarini Yalanladi

Diyanet Isleri Baskanligi, bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kizi için camide hatim programina izin verilmedigi iddialarini yalanladi.

Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan, bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kizi için camide hatim programina izin verilmedigi iddialarina dair açiklama yapildi. Açiklamada, söz konusu iddialarin gerçegi yansitmadigi belirtilerek, su ifadelere yer verildi:

"Gelecek Partisi Genel Sekreteri Sayin Kani Torun’un vefat eden kizi için Mevlana Gençlik Merkezinde hatim programi talepleri kendisinin sekreteri tarafindan ilçe müftümüze iletilmistir. Ilçe müftümüz, okullara ara verilmesiyle birlikte gençlik merkezinin tadilata girdigini kendilerine iletmis, ayni alanda bulunan Mevlana Camii’nde hatim programini düzenleyebileceklerini ve cami disinda da her türlü ikramin yapilabilecegini belirtmislerdir. Bu görüsmenin ardindan müftülügümüze hatim programiyla ilgili herhangi bir talep ulasmamistir. Görüldügü üzere, müftülügümüzün camide hatim programina izin vermedigi iddiasi tamamen gerçek disidir. Aci bir olay üzerinden olusturulan bu alginin karsisinda herkesi sagduyulu olmaya davet eder; vefat eden kardesimize Allah’tan rahmet, yakinlarina sabirlar dileriz."
Kaynak: İHA