Basaksehir'de Önceden Olan Kazayi Sürücülere Bildiren Kamyonet Soförü Minibüsün Altinda Kalarak Hayatini Kaybetti

Basaksehir’de önceden olan kazayi sürücülere bildirmek için ters yönde durarak kamyonetinden inip sürücülere haber veren soföre, minibüs çarpti. Minibüsün altinda sikisan kamyonet soförü hayatini kaybetti.

Basaksehir'de Önceden Olan Kazayi Sürücülere Bildiren Kamyonet Soförü Minibüsün Altinda Kalarak Hayatini Kaybetti


Kaza, Basaksehir Ziya Gökalp Mahallesi Olimpiyat Bulvari’nda saat 07.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, Ömer Aktas kontrolündeki 34 CHR 487 plakali hafif ticari araç baska bir araça arkadan çarparak su yoluna düstü. Arkadan çarptigi araç ise olay yerinden kaçarak uzaklasti.

Bu esnada olay yerinden geçen ve kazayi gören 34 SB 7694 plakali kamyonetin soförü Erhan Kaya (42) diger sürücüleri kaza konusunda uyarmak ve Ömer Aktas’a yardim etmek için araci ters yönde park ederek asagi indi. Kamyonetin farlarini yakan Erhan Kaya yol üzerinde durarak diger sürücüleri uyarmaya basladi.

O esnada Semih Olkun idaresindeki 34 LIM 411 plakali minibüs, Erhan Kaya’yi son anda fark ederek manevra yapti. Semih Olkun, tüm çabasina ragmen duramayarak önce Erhan Kaya’ya çarpti daha sonra agaçlik alana savruldu. Kaza da Erhan Kaya minibüs altinda kalarak sikisti. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri minibüs altinda sikisan Erhan Kaya’yi çikararak saglik ekiplerine teslim etti. Saglik ekipleri yaptiklari incelemelerde Erhan Kaya’nin hayatini kaybettigini belirledi. Polis ekipleri ise kayganlasan yolda baska herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için güvenlik önlemi aldi. Ekipleri minibüs soförü Semih Olkun’u ve hafif ticari araç sürücüsü Ömer Aktas’i gözaltina aldi.

Öte yandan ekipler kazaya karisan ve olay yerinden kaçan diger araci yakalamak için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA