Antalya- Konya Kara Yolu Tirlarin Geçisine Kapatildi

Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir Kara Yolu üzerinde, bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiindeki yogun kar yagisi nedeniyle tirlarin geçisine kapatildi. Kar kalinligi yer yer 20-30 santimetreye kadar ulasirken kara yolu saat 01.30 itibariyla tirlarin geçisine kapatildi. Birçok uzun araç ise yollarda kaldi.

Antalya- Konya Kara Yolu Tirlarin Geçisine Kapatildi
Gece 23.00 civarinda Akseki merkezden itibaren baslayan kar yagisi Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren etkili oldu. Kar yagisi ile birlikte buzlanma nedeni ile güvenlik açisindan Akseki-Seydisehir kara yolu uzun araçlara kapatildi. Akseki Bölge trafik ekipleri tarafindan uzun araçlar dinlenme tesislerine yönlendiriliyor. Ayrica buzlanma nedeni ile de diger araçlarin geçisine zincirli geçislerine müsaade ediyor.

Kar yagis sebebiyle Karayollari Alacabel ekipleri de harekete geçti. Ekipler trafik akisinda aksama yasanmamasi için yolda kar kürüme ve tuzlama çalismalari yapiyor.

Akseki Bölge Trafik ve Karayollari ekipleri yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarinda bulundurmalarini istedi.
Kaynak: İHA