Adapazari'nda Matematik Olimpiyatlari Basliyor

Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu ve Milli Egitim Il Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi, “Adapazari Matematik Olimpiyatlari” için is birligi protokolü imzaladi.

Adapazari'nda Matematik Olimpiyatlari Basliyor
Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu, Milli Egitim Il Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi ile “Adapazari Matematik Olimpiyatlari” için is birligi protokolü imzaladi. Adapazari Matematik Olimpiyatlari çerçevesinde ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 ayri kategoride ve 2 ayri asamada sinav yapilacak. Olimpiyatlara 44 ilkokul, 76 ortaokul ve 37 lise olmak üzere toplam 624 ögrenci basvuru yaparken, 1’nci asama sinavi 29 Nisan 2023 Cumartesi günü, 2’nci asama sinavi 13 Mayis 2023 Cumartesi günü düzenlenecek. Sonuçlarin belirlenmesinin ardindan ödül töreni gerçeklestirilecek.

“Gençler, bugünümüzdür”

Egitim camiasina her zaman destek olduklarinin altini çizen Isiksu, “Adapazari Matematik Olimpiyatlarina bu yil da destek olacagiz. 624 ögrencimiz, 3 farkli kategoride, 2 ayri sinava katilacak ve ödül töreni gerçeklestirecegiz. Gençler, bugünümüzdür ve Adapazari’mizin egitimde de çok daha ileri noktalara ulasmasi için egitim camiamizla birlikte çalisiyoruz. Il ve ilçe müdürlerimizi gayretli çalismalari için ayrica tebrik ediyor, protokolümüzün hayirli olmasini temenni ediyorum. Tüm basarilar, Adapazari’miza deger” dedi.



Gâye ögrencilerin matematige ilgisini arttirmak

Duydugu memnuniyeti paylasan Milli Egitim Il Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi, “Adapazari Belediye Baskanimiz Mutlu Isiksu, Adapazari’mizin egitimde de basarisinin artmasi noktasinda çok önemli çalismalar yapiyor ve egitim camiamiza her zaman destek veriyor. Bakanligimizin yürütmüs oldugu matematik seferberligine katki sunarak ögrencilerimizin matematige ilgisini daha da artirmak için Matematik Olimpiyatlari düzenliyoruz. Mutlu baskanimiz her zaman oldugu gibi yine bizlere destek olmaktadir. Birlikte çalismaktan ve ortak gayretten çok memnunuz. Protokolümüzün hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA