28 Yildir Trenin Gelecegi Günü Bekliyor

Denizli’nin Çivril ilçesinde 88 yasindaki Ayten Tokkal, 1988 yilinda duran tren seferlerinin yeniden baslamasi için 1995 yilinda baslattigi imza kampanyasinda 15 binden fazla imza topladi.

28 Yildir Trenin Gelecegi Günü Bekliyor


Çivril ilçesinde yasayan Ayten Tokkal, 1892 yilinda Ingilizler tarafindan yapildiktan sonra faaliyetine baslayan ve 1988 yilinda da son seferini yapan Sütlaç Çivril hattinin yeniden açilmasini 28 yildir bekliyor. 1995 yilinda yaptigi imza kampanyasiyla 15 binden fazla imza toplayan Tokkal, ilçede de Trenci Ayten olarak taniniyor. Ilçedeki her yere adim atarak gezilmedik yer birakmayan Tokkal, “Ölmeden trenin Çivril’e geldigini görmek en büyük istegim” dedi.



Çivril’in tarim ürünlerinin ve Izmir Ankara Denizli’ye ulasiminda da büyük fayda sagladigini ifade eden Ayten Tokkal, “Zamaninda egitim alan tüm çocuklarin Çivril’e ulasmak için tek araci olan, pancar, hashas, bugday arpa gibi tarim ürünlerinin tasinmasinda en masrafsiz ve kolay ulasim araci olan tren, siyasetin oyuncagi oldu ve durduruldu. Köylerden okumak için Çivril’e gelen çocuklar gelemez oldu. Üretilen ürünler kamyonlarla daha pahaliya ve uzun süren zamanlarda tasinir oldu. Tren Çivril için hayati önem tasiyor, Çivril’de trenin gelmesini herkes istiyor” dedi.



Denizli’nin Çivril ilçesinden geçen ve Sultan 2. Abdülhamid tarafindan 1900’lü yillarda insa ettirilen demiryolu, Anadolu’da insa ettirilen ilk demiryolu hatlarindan birisi olarak biliniyor.
Kaynak: İHA