Trump, 2024 Seçim Kampanyasina Basladi Açiklamasi 'Simdi Daha Kizginim Ve Her Zamankinden Daha Fazla Kararliyim'

ABD’nin eski Baskani Donald Trump, 2024’te yapilacak baskanlik seçimleri için kampanyaya baslayarak, "Simdi daha kizginim ve her zamankinden daha fazla kararliyim" dedi.

Trump, 2024 Seçim Kampanyasina Basladi Açiklamasi 'Simdi Daha Kizginim Ve Her Zamankinden Daha Fazla Kararliyim'
ABD’nin eski Baskani Donald Trump, 2024’te yapilacak baskanlik seçimlerine adayligini koyarken, seçim kampanyasina iliskin ilk konusmasini New Hempshire’da düzenlenen Cumhuriyetçi Parti’nin yillik toplantisinda ve Güney Carolina eyaletinde yer alan Columbia sehrinde gerçeklestirdi. Trump yaptigi konusmada, 2024 seçimlerini kazanmak için motive oldugunu ifade ederek, "Simdi daha kizginim ve her zamankinden daha fazla kararliyim" dedi.

Trump, kampanyasina yavas baslamasi ve baskanlik seçimlerine tekrar aday olma kararliliginin sorgulamasi karsisinda spekülasyonlari reddederek, "Her zamankinden daha büyük mitingler planliyoruz" dedi.



"Joe Biden Amerika’yi hizli bir yikim yoluna soktu ve biz bunu durduracagiz"

Mevcut Baskan Joe Biden’in politikalarini elestiren Trump, ABD’nin Biden yönetiminden "kurtulmasi" gerektigini ifade ederek, "Biden’a simdiye kadarki en hizli ekonomik toparlanma olan harika bir ekonomi teslim ettik. Ama simdi insanlar ekonomik zorluk çekiyor. Joe Biden Amerika’yi hizli bir yikim yoluna soktu ve biz bunu durduracagiz" seklinde konustu.



"Gençlerimizin beyinlerini yikamaya çalisan solcu radikal irkçilari ve sapiklari durduracagiz"

Yasadisi göçü elestiren Trump, ABD-Meksika sinirindaki güvenligi artirma ve ülkedeki sol ideolojilere karsi mücadele etme sözü verdi. Trump, "Solcu toplumsal cinsiyet ideolojisi" olarak belirttigi ideolojileri benimseten okullar için federal finansmani durdurma taahhüdünde bulunarak, "Gençlerimizin beyinlerini yikamaya çalisan solcu radikal irkçilari ve sapiklari durduracagiz. Cinsiyet ideolojisi kültünü yenecegiz" dedi.

ABD Baskani olarak 2021 yilina kadar 4 yil boyunca görev yapan Trump, geçtigimiz sene kasim ayinda Cumhuriyetçi Parti’den 2024 Baskanlik seçimleri için yeniden aday olacagini duyurmustu. Cumhuriyetçiler arasinda Trump’in rakibi olmasi beklenen ancak henüz adayliklarini resmi olarak açiklamayan isimler arasinda ise eski Baskan Yardimcisi Mike Pence, Florida Valisi Ron DeSantis ve eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley yer aliyor.

Öte yandan, ABD’de yapilan kamuoyu anketlerine göre, Trump’in 2024 baskanlik seçimlerinde Cumhuriyetçi adaylar arasindan en güçlü rakibi olarak görülen Florida Valisi Ron DeSantis’e göre daha fazla oy aldigi kaydedilmisti. Geçen hafta Morning Consult tarafindan düzenlenen ankete göre, Donald Trump yüzde 48 oy alirken, DeSantis ise yüzde 31 oy almisti.
Kaynak: İHA