Araç Filo Bayileri Adina Taklit Internet Sitesi Kurup Engelli Vatandaslari Dolandirdilar Açiklamasi 5 Gözalti

Araç filo bayilerine adina taklit internet siteleri kurup yabanci uyruklu sahislarin ismiyle çikarilmis mobil hatlarla irtibata geçtikleri engelli vatandaslari ÖTV muafiyetli araç satis sözlesmesi düzenleyip paralarini alarak dolandirdiklari belirlenen 5 kisi Amasya polisinin Istanbul ve Kayseri’de düzenledigi eszamanli operasyonla yakalandi.

Araç Filo Bayileri Adina Taklit Internet Sitesi Kurup Engelli Vatandaslari Dolandirdilar Açiklamasi 5 Gözalti
Amasya’da yasayan Bahattin I., kendisiyle sosyal medyada tanisip ÖTV indirimli araç satacagini söyledigi Timuçin adli sahsa 400 bin TL para gönderdi. Sonrasinda irtibata geçilmemesi üzerine süphelenen Bahattin I. Amasya Emniyet Müdürlügü Asayis Subesine basvurdu. Yapilan teknik ve fiziki incelemede Düzce ve Sanliurfa’da da ayni yöntemle engelli vatandaslarin dolandirildigi tespit edildi. Tekirdag’da da Ender Ismail E.’nin 400 bin TL’sini dolandiriciya kaptirmasi da polis tarafindan son anda engellendi.

Ülke genelinde sifir araç stoklarindaki sikintiyi firsata çevirip toplamda 1 milyon 585 bin TL tutarinda parayi alip nitelikli dolandiricilik yaptiklari tespit edilen 6 kisi için Istanbul ve Kayseri’de eszamanli operasyon düzenlendi.

Tufan Eray A., Hüseyin E., Irem T., Habip T. ve Raif Ugur T. yakalanarak gözaltina alindi. Muammer E.’nin ise uyusturucu imal ve ticareti suçundan Istanbul’da tutuklandigi ögrenildi.

Gözaltina alinan sahislarin ev, is yeri ve araçlarinda yapilan aramada 8 telefon, 18 sim karti, 12 sim kart kutusu, 11 USB bellek, 25 banka karti, 10 bin 974 TL para, 200 euro, 10 ziynet esyasi ve 42 uyusturucu hap bulundu. Ayni sahislarin suçtan elde ettikleri kazançla Istanbul’da ünlü eglence merkezlerinde lüks yasam sürdükleri tespit edildi.

Sorgulari tamamlanan 5 süpheli, adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA