Ambulansa Yol Vermeyen Konvoydaki Araç Sürücüleri Yakalandi

Fatih’te dügün konvoyu yapan araç sürücüleri ambulansa yol vermemisti. O sürücüler, polis ekipleri tarafindan yakalandi ve yakalanan sahislar hakkinda adli islem baslatildi.

Ambulansa Yol Vermeyen Konvoydaki Araç Sürücüleri Yakalandi
Basina ve sosyal medyaya yansiyan "Fatih’te dügün konvoyu yapan araç sürücüleri ambulansa yol vermedi" baslikli haberler sonrasinda polis ekipleri harekete geçti. Istanbul Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri; geçis üstünlügü bulunan ambulansa yol vermeyerek seyir halinde olan 5 aracin plaka bilgilerini tespit etti. Çalismalarin devaminda araç sürücüleri olan R.A.I., M.H.N., A.A.H., H.K. ve Z.T. isimli sahislar ve araçlarda yolcu olarak bulunan M.E.I., I.E.I., M.E. ve I.E.I. isimli sahislar ekipler tarafindan yakalandi.

Konu ile ilgili yolcu olarak bulunan sahislara; “Emniyet kemeri takmamak” maddesinden 436 TL, “Yetki belgesiz araçtan tasimacilik hizmeti almak” maddesinden bin 353 TL para cezasi uygulanirken, yakalanan araç sürücüsü sahislara ise; “Korsan tasimacilik” maddesinden 20 bin 342 TL, “Film cam” maddesinden 951 TL, “Geçis üstünlügü olan araca yol vermemek” maddesinden 436 TL, “Saygisizca araç kullanmak” maddesinden 436 TL para cezasi kesildi. Ayrica; A.I. isimli araç sürücüsüne “Izinsiz reklam logo” maddesinden 436 TL, tüm sahislara da toplamda 118 bin 487 TL idari para cezasi uygulandigi bildirildi.

Korsan tasimacilikta kullanilan araçlar da 60 gün süre ile trafikten men edildi.

Öte yandan, yakalanan 5 araç sürücüsü hakkinda “Trafigi Tehlikeye Düsürmek” suçundan adli islem baslatildi.
Kaynak: İHA