Yozgat'ta 9 Ögrenci Yedigi Tavuk Dönerden Zehirlendi

Yozgat’ta 9 ortaokul ögrencisi yedikleri tavuk dönerden zehirlendikleri süphesiyle hastaneye basvurdu.

Yozgat'ta 9 Ögrenci Yedigi Tavuk Dönerden Zehirlendi
Yozgat Fatma Temel Turhan Ortaokulu’nda egitim gören 5. sinif ögrencileri, ikindi vakti siniflarinda düzenlenen etkinlikte bir dönerciden tavuk döner siparisi verdi. Tavuk dönerleri yiyen ögrencilerin bir kisminda bir süre sonra mide bulantisi, karin agrisi ve kusma sikayetleri olmasi üzerine ögretmenleri tarafindan saglik ekiplerine ve ögrencilerin ailelerine haber verildi.

Gida zehirlenmesi süphesiyle 9 ögrenci, aileleriyle birlikte Yozgat Sehir Hastanesi Acil servisine gelerek tedavi altina alindi. Polis ekipleri, tedavileri tamamlanan ögrencilerin ifadelerine basvururken, Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan is yerinde denetim baslatildi.

Gida zehirlenmesiyle hastaneye gelen 5. sinif ögrencisi Cemre Karakurt, "Döner yedim, sonra midem agridi ve bulanmaya basladi.

Hastaneye geldik igne yaptilar. Sinifta herkes döner yemisti" dedi.

Ögrencilerden Ayse Ecran Açikgöz ise, "Ögretmenimiz ve arkadaslarla sinifça döner etkinligi yaptik. Döneri yarisina kadar yedik sonra mide bulantimiz basladi.

Babam geldi, hastaneye götürdü, kan aldilar" seklinde konustu.

Ögrenci velisi Beytullah Karakurt da, “Okulda kizimin ögretmeni aradi, dönerden sonra karinlarinin agridigini söyledi.

Biz de okula gittik çocugumuzu alip hastaneye geldik. Gida zehirlenmesi oldugunu söylediler. Isletme ile ilgili gerekli sikayetlerimizi bulunduk. Sonuçlanmasini bekleyecegiz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA