Yozgat Belediyesi Sefkat Evi Hasta Yakinlarina Sicak Yuva Olacak

Hasta ve yakinlarinin konaklama sorununun giderilmesi için Yozgat Belediyesi tarafindan planlanan Sefkat Evi projesinin temeli atildi.

Yozgat Belediyesi Sefkat Evi Hasta Yakinlarina Sicak Yuva Olacak
Yozgat Belediye Baskani Celal Köse’nin seçim öncesi vaatlerinden biri olan Sefkat Evi projesinin hayata geçirilmesi için ilk adim atildi. Yozgat Sehir Hastanesi karsisina yapilan Sefkat Evi, saglik problemleri nedeniyle tedavi gören barinacak yeri ve imkani olmayan hastalar ile yakinlarina sicak yuva imkani sunacak. Yozgat Belediyesi, tedavi süresince misafirlerine konaklama, kahvalti, aksam yemegi gibi imkanlar sunacak.

Bir projenin daha hayata geçirilmesinden duydugu memnuniyeti ifade eden Baskan Köse, tedavi için gelen hasta ve yakinlarinin konaklama sikintisi yasadigini söyledi.

Köse, “Hastalarimiz yogun bakim ünitesinde yatarken, yakinlari disarida kaliyordu. Vatandasimizin barinma sorununu çözmek için Sefkat Evi projemizi hazirladik. Projemiz, bin metrekare alan üzerinde 3 bin 500 metrekare kapali alana sahip. Tek, çift ve süit odalar olmak üzere 38 odasi bulunuyor. Sosyal alanlar yer aliyor. Burada misafir edecegimiz kardeslerimizin sabah kahvaltisi ve aksam yemegi ihtiyaçlarini da karsilayacagiz.” dedi.

Sefkat Evi’nin 36 milyon 666 bin liraya ihale edildigini de aktaran Köse, “Projemiz, mimarisiyle Yozgat’a deger katacak hem de sosyal alanlariyla bir büyük bir ihtiyaci karsilayacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA