Ölen Rus Askerlerin Eslerinden Putin'e Seferberlik Çagrisi

Rusya’da savastan ölen askerlerin esleri tarafindan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e genis çapli bir seferberlik emri vermesi ve Ukrayna’da zaferi garantilemek için sinirlari kapatmasi çagrisinda bulunuldu.

Ölen Rus Askerlerin Eslerinden Putin'e Seferberlik Çagrisi


Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari 24 Subat 2022’den bu yana devam ederken, savasta ölen askerlerin esleri tarafindan kurulan Rusya’nin Dul Asker Esleri grubu tarafindan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e genis çapli bir seferberlik emri vermesi çagrisinda bulunuldu.

Sosyal medya üzerinden açiklama yapan grup, "Baskanimiz Vladimir Putin’den Rus ordusunun genis çapli bir seferberlik gerçeklestirmesine izin vermesini istiyoruz" ifadelerini kullanarak, “Baskomutanimizdan askerlik çagindaki erkeklerin Rusya’dan ayrilmasini yasaklamasini istiyoruz. Bunu istemek için hakkimiz var. Kocalarimiz bu adamlari korurken öldü. Ama eger kaçarlarsa bizi kim koruyacak?” dedi.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birligi (SSCB) lideri Josef Stalin’e atifta bulunulan açiklamada, Rusya’nin sinirlari etrafinda birlesen seytani güçlere karsi savunma yapmak için artik sert önlemler alma zamaninin geldigi belirtilerek, "Bugün dünyanin tüm kötülükleri Rusya’ya karsi birlesti. Tüm Bati bize karsi. Ya biz ya onlar, baska çare yok" denildi. Stalin’in yalnizca zaferi düsündügü aktarilan açiklamada, "Simdi korkaklik zamani degil" ifadeleri kullanildi.

Stalin, 1942’de "Geri adim yok" emri olarak bilinen 227 No’lu emri yayinlamis, emre uymayan binlerce Sovyet askeri kursuna dizilmisti. Grubun bir üyesi basina yaptigi açiklamada, uygun tüm Rus erkeklerinin Anavatani savunmak için seferber edilmesi gerektigini ifade ederek, "Yaklasan savas tamamen farkli kaynaklar gerektirecek: insani, psikolojik, ekonomik. Vatani korumak vazifedir" dedi.



Kismi seferberlik ilan edilmisti

Rusya, 21 Eylül 2022’de Ikinci Dünya Savasi’ndan bu yana ilk kez "kismi seferberlik" ilan etmis, yaklasik 300 bin kisi silahaltina alinmisti. Seferberlik emri sonrasi binlerce Rus erkek ülkeden kaçmisti.
Kaynak: İHA