Köydeki Evleri Bir Gecede Soyan Hirsizlar Yakalandi Açiklamasi 476 Saatlik Kamera Görüntüsü Incelendi

Kirikkale’nin Delice ilçesindeki bir köyde evlere gece yarisi girerek esya çalan hirsizlar, jandarma tarafindan 476 saatlik güvenlik kamerasi görüntüsü incelenerek yakalandi. Gözaltina alinan 2 sahis, çikartildiklari hakimlikçe tutuklandi.

Köydeki Evleri Bir Gecede Soyan Hirsizlar Yakalandi Açiklamasi 476 Saatlik Kamera Görüntüsü Incelendi
Kirikkale’nin Delice ilçesine bagli Halitli köyünde ikamet eden birçok vatandas, kis mevsimini Ankara’da geçiriyor. Bunu firsat bilen hirsizlar da köye gelerek tütmeyen bacalardan evlerin bos oldugunu tespit etti. Gece yarisi girdikleri evlerden çaldiklari tüfek, soba, tarim malzemesi ve çesitli esyalarla birlikte kayiplara karisti. Köylülerin durumu jandarmaya bildirmesinin ardindan hirsizlarin bulunmasi için çalisma baslatildi.

Il Jandarma Komutanligi Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) güvenlik kameralarindan iki süpheli aracin defalarca köye geldigini tespit etti. Jandarma, 38 adet güvenlik kamerasi ve Plaka Tanimlama Sistemi’ne (PTS) ait 476 saatlik görüntüyü inceleyerek, 7 gün boyunca hirsizlarin izini sürdü. Kimlikleri tespit eden jandarma, R.D. ve E.T.Y.’yi Ankara’da yaptigi operasyonla gözaltina aldi. Delice Adliyesi’ne sevk edilen R.D ve E.T.Y., çikartildiklari hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ekipler, çalinti esyalari Ankara Iskitlerdeki hurdacilar sitesinde ve NATO yolu spotçular çarsisinda ele geçirdi. Esyalar magdur vatandaslara teslim edildi.

Köy sakinlerinden Haci Osman Karatas, "Evlerden tüfek, para, altin, kazan, matkap, hizar, soba ve borusuna adar çaliniyor. Birde dolu eve girilmis 80 yaslarinda kadin da korkmus sesini bile çikartmamis. Onun pesinden jandarmayi ariyorlar. Jandarma da bunlarin pesine düsüyor, jandarmamiz ve istihbaratimiz önce Allah’in izniyle yakaliyor. Simdi çok mutluyuz ve huzurluyuz. Mutlu sona ulasildi. Hepimiz seferberlik halinde köyü bir hafta boyunca jandarmayla beraber devriye atarak bekledik. Suan da huzurluyuz yakalamislar. Devletimiz de jandarmamiz da hepsi de var olsun" diye konustu.

Hirsilarin yakalanmasiyla huzurlu olduklarini belirten Derya Karatas, "Huzurluyuz Allah razi olsun devletimizden jandarmamizdan köyümüzü kurtardigi için tesekkür ederiz. Artik huzur için köyümüzde oturuyoruz" dedi.

yakmak zor geliyor" dedi.

Köy sakinlerinin birçogunun Ankara’ya gittiklerini anlatan Talip Karatas, "Yasli olduklari için Ankara’ya gidiyorlar. Burada da kimse yok bakamiyorlar kendilerine. Çocuklarinin yanina gidiyorlar. Evlerin çogu da bos" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA