Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'dan Hac Kontenjanlari Hakkinda Açiklama

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, “9 Ocak’ta Cidde’de düzenlenecek Hac Konferansi’nda, yurt disinda yasayan vatandaslarimizin hac talepleri dahil, milletimizin kutsal topraklara teveccühünün kontenjanlara yansimasi için gerekli irade ortaya konacaktir” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'dan Hac Kontenjanlari Hakkinda Açiklama
Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Diyanet Isleri Baskanligi 15 Temmuz Milli Irade Sehit Ali Alitkan Konferans Salonu’nda düzenlenen “Dünden Bugüne Hac Yolculugu’ Belgeseli Tanitim Gecesi"ne katildi.

Burada yaptigi konusmaya katilimcilara Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamini ve belgesel vesilesiyle de tebriklerini ileterek baslayan Oktay, haccin sayisiz hikmetleri ve güzellikleri içerisinde barindiran özel bir yolculuk oldugunu belirtti.

Oktay, Türk milletinin hac ibadetine ve mukaddes beldelere büyük teveccüh gösterdigini ifade ederek, “Milletimizin basta Mekke, Medine ve Kudüs olmak üzere kutsal cografyalara besledigi muhabbet, hac, umre ve ziyaretlere gösterdigi ragbette net sekilde görülmektedir. Diyanet Isleri Baskanligimiz milletimizin bu ilgisine sistemli hac ve umre hizmetleriyle karsilik vermektedir. Haci adaylarinin mesakkatli yolculugunu kolaylastirma ve ibadetlerini en güzel sekilde eda etmelerini saglama geçmisten günümüze önemli bir sorumluluktur” diye konustu.



“Dünyada baska bir örnegi bulunmuyor”

Diyanet Isleri Baskanliginin Mekke’de 110 yatak kapasiteli Diyanet Saglik Merkezi ve saglik ocaklariyla, Arafat, Müzdelife ve Mina’da kurulan sahra saglik merkezleriyle her adimda hacilarin yaninda olduguna vurgu yapan Oktay, sunlari söyledi:

“Bununla birlikte hac ve umreyle ilgili tüm is ve islemleri vatandaslarimiza e-Devlet üzerinden sunmaktayiz. Hac ön kayit, kura sonuç, kesin kayit islemleri ile egitim, asi, pasaport, otel bilgileri ve kafile görevlilerine kadar her bir detayi asama asama dijital ortamda sunan altyapimizin dünyada baska bir örnegi bulunmuyor. Hac ve Umre Rehberi Mobil Uygulamasi ile de hac ibadetinin ilk anindan son anina kadar baskanligin Türk hacilara destegi sürmektedir.”

Lansmani gerçeklestirilen “Dünden Bugüne Hac Yolculugu Belgeseli”ni, Türkiye’nin hac hatiralarini geçmisten günümüze, günümüzden gelecege aktaracak önemli bir eser olarak gördügünü dile getiren Oktay, bu belgesel gibi yapilacak çalismalarin dijital mecralara yayilmasi temennisinde bulundu.

“Türk-Suudi ikili iliskilerinin hizla ivme kazaniyor olmasindan büyük memnuniyet duyuyoruz”

Oktay, “Kutsal topraklari barindiran Suudi Arabistan, köklü tarihi, kültürel, beseri baglara sahip oldugumuz bir kardes ülke olarak gönlümüzde her zaman özel bir yere sahip olmustur. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in 28-29 Nisan tarihlerinde Cidde’ye yaptiklari ziyaret ve 22 Haziran’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’in Ankara ziyaretiyle yeni bir is birligi dönemini baslamistir. Türk-Suudi ikili iliskilerinin bu yeni dönemde her sahada hizla ivme kazaniyor olmasindan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.



“Milletimizin kutsal topraklara teveccühünün kontenjanlara yansimasi için gerekli irade ortaya konacaktir”

Suudi Arabistan’in Cidde sehrinde 9 Ocak’ta düzenlenecek Hac Konferansi’na isaret eden Oktay, söyle konustu:

“Kovid salgini sebebiyle verilen aradan sonra vatandaslarimiz hac farizalarini ve umre ziyaretlerini yeniden ifa edebilmektedir. Hac organizasyonunda gösterdikleri özen için tüm Suudi yetkililere tesekkür ediyorum. Suudi Arabistan’in hac ve umreyi 2030 Vizyonu’nun ana temalarindan biri olarak belirlemis olmasi son derece önemlidir. Diyanet Isleri Baskanligimiz ve sizler 2023 yili hac hazirliklari çerçevesinde Suudi makamlarla üst düzey temaslari ve ortak çalismalari zaten baslatmis durumdasiniz. Hac farizasi insallah bu yil da en güzel sekilde organize edilecektir. 9 Ocak’ta Cidde’de düzenlenecek Hac Konferansi’nda, yurt disinda yasayan vatandaslarimizin hac talepleri dahil, milletimizin kutsal topraklara teveccühünün kontenjanlara yansimasi için gerekli irade ortaya konacaktir.”

Hacca gidecek olan vatandaslarin haclarinin hayirli olmasini niyaz eden Oktay, vatandaslari hazirlanan belgeseli izlemeye davet etti. Programa Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Oktay’in esi Hümeyra Sahin Oktay, Diyanet Isleri Baskanligi yöneticileri ve davetliler de katildi.

Iki bölüm halinde hazirlanan "Dünden Bugüne Hac Yolculugu" belgeselinin ilk bölümü, 20 Ocak saat 21.00’de Diyanet TV ekranlarinda yayinlanacak.
Kaynak: İHA