Burkina Faso, Fransa Büyükelçisini 'Istenmeyen Kisi' Ilan Etti

Burkina Faso, daha önce Fransa’dan görevden alinmasini talep ettigi Fransa’nin Vagadugu Büyükelçisi Luc Hallade’yi “istenmeyen kisi” ilan ederek, ülkeyi terk etmesini istedi.



Burkina Faso, Fransa’nin Vagadugu Büyükelçisi Luc Hallade’yi “istenmeyen kisi” ilan etti. Burkina Faso hükümet sözcüsü Jean-Emmanuel Ouedraogo yaptigi açiklamada, Disisleri Bakanliginin 9 Eylül 2019’dan bu yana Fransa’nin Vagadugu Büyükelçisi olan Hallade’den resmi olarak ülkeden ayrilmasini istedigini belirterek, Hallade’nin neden sinir disi edildigi konusunda detay vermedi.

Burkina Faso, geçtigimiz sene aralik ayi sonlarinda Fransa Disisleri Bakanligi’na resmi bir mektup göndererek Fransa’dan Vagadugu Büyükelçisi Hallade’nin geri çagirilmasini talep etmisti.

Burkina Faso Disisleri Bakanligi, geçtigimiz sene 23 Aralik 2022’te Birlesmis Milletler (BM) Koordinatörü Barbara Manzi’yi herhangi bir sebep göstermeden "istenmeyen kisi" ilan etti ve ülkeyi derhal terk etmesi talimatini vermisti. Burkina Faso’da geçtigimiz sene 22 Aralik 2022’de 2 Fransa vatandasini casusluk suçlamasiyla sinir disi etmis, 4 Aralik 2022’de de Fransiz radyosu Radio France Internationale’in (RFI) yayinlari askiya alinmisti.
Kaynak: İHA