Antalya'da Orman Yangini Sonrasi Devlet Tarafindan Yeni Bir Köy Insa Edildi

ANTALYA – Antalya’nin Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi’nde 2021 yilinda orman yangininda alevlere teslim olan evlerin yerine, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan 64 ev yapildi. Evler bir yilda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Antalya'da Orman Yangini Sonrasi Devlet Tarafindan Yeni Bir Köy Insa Edildi
Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi’nde yasanan yanginin hemen ardindan sahada hasar tespit çalismalari gerçeklestirildi.

Yeni evlerin yöresel mimariye uygun, iki katli olacak sekilde planlamasi yapildi. Kisa sürede ihale sürecinin tamamlanmasinin ardindan köy evlerinin yapimina baslandi. Köy bir yilda yeniden insa edildi.

Kepezbeleni Mahallesi’nde 64 yeni evin yapimi tamamlandi. Evler, 3 arti 1 ve 2 arti 1 büyüklüklerinde, iki katli ve yöresel mimariye uygun olarak yapildi. Kisa sürede ihale sürecinin tamamlanmasinin ardindan köy evlerinin yapimina baslandi. Insasi tamamlanan köy evleri, bu ay içerisinde hak sahibi vatandaslara teslim edilecek. Ayrica yeni yapilan alanda, köy konagi ve sadirvan yapilarak içme suyu hatlari çekildi ve yeniden elektrik direkleri dikildi. Mahalle aralarina yeni yollar açilarak altyapi çalismalari gerçeklestirildi.

Cadde ve sokak çalismalari yapildi, yollara kilit taslar dösendi. Kepezbeleni Mahallesi’nde yapilan konutlar örnek bir mimari olarak dikkat çekiyor. Mahalle yeni konutlar ile bir tatil köyüne bürünmüs sekilde gözüküyor.

"Bir yilda teslim ettik"

Insaat firmasi santiye sefi Adil Yigiter; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi’nde yangindan dolayi evlerin yapimi için geçen yil Ocak ayindan itibaren insaat çalismalarina hizli bir sekilde basladiklarini ve çalismalarin bir yil içerisinde tamamlandigini söyledi.

Yeni bir köy insa edildigini söyleyen Yigiter, "Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yaptirilan evlerin yapimi tamamlandi. Altyapi çalismalarimizi tamamladik. Su anda çevre düzenleme çalismalarimiz çerçevesinde köy içi yollarini sabit tutarak, yaklasik 4 kilometre yeni yollar açildi. Açilan yollara 3 bin 200 metre bordür tas ile 20 bin metre kare kilit parke tasi dösendi. Buralara kilitli parke yapimina da basladik. Burada 64 konut var; bunlardan 15 tanesi 3 arti 1, 48 tanesi ise 2 arti 1 seklinde. Evler iki katlidir. Alt kati çok amaçli depo, üst kati ise konut seklinde" dedi.



"Yöresel mimariye uygun olarak evler tamamlandi"

Projenin yöresel mimariye uygun olarak yapildigini dikkat çeken Yigiter, "TOKI tarafindan yöreye uygun sekilde proje yapildi. Yöresel mimariye uygun olarak evler tamamlandi. Bunlarin yaninda köy konagi ve sadirvan yapildi. Içme suyu hatlari çekildi, yeniden elektrik direkleri dikilerek yeni hatlar çekildi. Biz TOKI’ye teslim ettik. AFAD tarafindan ise hak sahiplerine evleri teslim edildi. Hak sahipleri geçtigimiz ay kura çekimlerini yapmislardi."
Kaynak: İHA