Almanya'da Türk Hastanin Solunum Cihazini Kapatan Hasta Da Türk Çikti

Almanya’nin Mannheim kentinde geçtigimiz sene kasim ayinda sesten rahatsiz oldugu için solunum cihazini kapatarak Türk hastanin ölümüne neden olan diger hastanin da Türk oldugu ortaya çikti.



Almanya’nin Mannheim kentinde geçtigimiz sene kasim ayinda Covid-19 tedavisi gören Hilal K., ayni kogusta kaldigi diger bir hastanin solunum cihazinin sesinden rahatsiz olmasi nedeniyle cihazin fisini çekmesi sonucu hayatini kaybetmisti. Mannheim Diakonie Hastanesi’nde yasanan olayda 79 yasindaki Hilal K.’nin ölümüne neden olan hastanin da Hatun C. adli Türk hasta oldugu ortaya çikti. Saadet Ö. yaptigi açiklamada, “Annem kalp çarpintisi ve kansizlik teshisi konulduktan sonra bir haftadir hastanedeydi. Klinikte bulundugu sirada kendisine Covid-19 bulasti. Covid-19 kogusuna götürüldügünde zaten oksijen makinesine bagliydi. Öldügü gün aksam 19.00’a kadar yanindaydim ve çok yorgundu, çogu zaman uyuyordu. Annemin hayata döndürülmesi gerekiyordu. Anneme bunu nasil yapabildigini anlamiyorum" dedi.



Beyni olmadan defnedildi

Saadet Ö. ayrica, annesinin cenazesini hastaneden beyni olmadan teslim aldiklarini açikladi.

Cenazenin defin islemini bu sekilde yapmak zorunda kaldiklarini söyleyen Saadet Ö., hastane yönetiminin kendilerine haber vermedigini ve izin almadigini belirtti.



Hilal K.’nin ölümüne neden olan hasta daha önce uyarilmis

Saadet Ö., gittikten kisa bir süre sonra Hatun C., uykusunu böldügü için yataktan kalkarak Hilal K.’nin bagli oldugu solunum cihazini kapattigi ve hastane personelinin bu durumu fark ederek bir daha yapmamasi gerektigi konusunda uyardigi ifade edildi. Hatun C.’nin aksam saat 21.00 civarinda Hilal K.’nin bagli oldugu solunum cihazinin fisini tekrar çektigi belirtildi. Solunum cihazinin kapali oldugunu fark eden doktorlar ilk müdahalede Hilal K.’yi hayata döndürürse de talihsiz kadin daha sonra komplikasyonlar nedeniyle hayatini kaybetti.

Bir hastane sözcüsü basina yaptigi açiklamada, olayi dogrularken ancak olayin savciliga intikal ettigi için daha fazla bilgi veremeyecegini söyledi.

Saadet Ö. ise, hastaneyi solunum cihazini ilk kapatma girisiminden sonra da diger kadin hastayi annesiyle birlikte ayni odada birakmakla elestirdi.

Olayin ardindan 72 yasindaki Hatun C. cinayete tesebbüs suçlamasiyla gözaltina alinmisti.
Kaynak: İHA