Uludag'da Beklenen Kar...35 Santimetreye Ulasti

Uludag’da beklenen kar yagisi bir ay gecikmeli de olsa zirveyi beyazlara bürüdü. Bu sezon ilk kez kar kalinligi 35 santimetreye ulasti. 2 gündür araliksiz yagan kar yagisi sebebiyle pistler de kayak yapilir hale geldi. Lapa lapa yagan kar yagisinin altinda pistler hafta sonu acemi kayakçilarla doldu, tasti.

Uludag'da Beklenen Kar...35 Santimetreye Ulasti
Kis turizminin önemli merkezlerinden biri olan Uludag’da kar yagisi herkesin yüzünü güldürdü. Uzun zamandir beklenen kar yagisi, 2 gündür araliksiz etkisini gösterince kar kalinligi 35 santimetreye kadar çikti. Günübirlik zirveye gelen veya baska illerden gelen misafirler, hem kar yagisinin keyfini hem de pistlerin tadini çikardi. Ilk defa kayak yapmaya çalisanlar renkli görüntüler ortaya çikarirken, kimileri ise sosyal medya için bol bol fotograf çektirdi.

Istanbul’dan geldiklerini belirten vatandaslar, “Uzun zamandir kar yagisini bekliyorduk. Yagmaya basladigini duydugumuz gibi yola çiktik. Hem güzel kar yagisinin hem de kayak yapmanin keyfini çikariyoruz” dedi.

Hava sicakliginin eksi 2 derece olarak ölçüldügü Uludag’da kar yagisinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA