Türkiye Türklerindir Birligi'nden Anayasa'dan Türk Ifadesinin Çikarilmasi Söylemlerine Sert Tepki

Türkiye Türklerindir Birligi Genel Baskani Ayhan Türk, Deva Partisi Genel Baskani Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu’nun gündeme getirdigi "Anayasadaki vatandaslik tanimindan Türk ifadesinin çikarilmasi" vaadi ile ilgili basin açiklamasi yapti.

Türkiye Türklerindir Birligi'nden Anayasa'dan Türk Ifadesinin Çikarilmasi Söylemlerine Sert Tepki
Yaklasik 30 sivil toplum kurulusunun bir araya gelerek olusturdugu "Türkiye Türklerindir Birligi Platformu" Genel Baskani Ayhan Türk, Deva Partisi Genel Baskani Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu’nun gündeme getirdigi "Anayasa’daki vatandaslik tanimindan Türk ifadesinin çikarilmasi" vaadi ile ilgili basin açiklamasi yapti. Ulus Atatürk Heykeli önünde yapilan açiklamada, konu hakkinda baslatilan imza kampanyasinda gelinen son noktayi aktaran Türk; Babacan ve Davutoglu’na da 1924 Anayasasi’ndaki Türk ve vatandaslik tanima uymalari yönünde bir çagrida bulundu.

Burada konusan Türk, geçmis yillarda yabanci devletlerin uyguladigi "Türkler’in Anadolu’dan çikarilmasi" planinin bu yüzyildaki adinin "Türklügün Anayasa’dan çikarilmasi" olarak anildigini ifade ederek, "Geçen yüzyilda azinlik haklari bahanesiyle yurdumuzu parçalamak için dört cepheden saldiranlarin, bu yüzyildaki tekerlemeleri ’esit yurttaslik, ana dilde egitim, özyönetim’ gibi laflardir. Geçen yüzyilda sinirlarimiza dayanan isgal kuvvetlerinin silahlandirdigi ve satin aldigi azinliklar vardi. Bu yüzyilda onlarin görevini devralmis siyasetçiler ve siyasi partiler var. Anayasa’mizin ilgili maddelerinin tartismaya açilmasina dair sinsi çabalarin farkindayiz. Bu tartismanin ilk cevabini 15 Mayis 1919’da Hasan Tahsin, son cevabini 30 Agustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermistir" diye konustu.

Türk, sivil toplum örgütü görüntüsü altinda yabanci istihbaratlarin kurguladiklari oyunlarin farkinda olduklarini vurgulayarak su ifadelerde bulundu:

"Biz, asagida imzasi bulunanlar, bir kere daha açikça beyan ederiz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasasindan Türklügün çikarilmasi, etnik grup, mezhep, bölge, din gibi basliklarla anayasal statüler uydurulmasi, Türk milletinin kayitsiz sartsiz egemenligi altindaki üniter devlet yapisinin degistirilmesi, ana dilde egitim, özyönetim, bölgesel ayricalik, esit yurttaslik gibi taleplerle milli degistirilmesi, birligin tehdit edilmesi tartismaya kapalidir. Bu konularda tartisma arzusu ya da talebi olanlar, yüzyillar boyunca aldiklari cevabin aynisini, bugün de yarin da alacaktir."
Kaynak: İHA