TBB'den Büyüksehir'e En Iyi Proje Fikri Ödülü

Trabzon Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan ‘Erisilebilir Mabetler’ projesi, Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) tarafindan düzenlenen Sehirlerde Inanç Turizminin Desteklenmesi Fikir ve Proje Yarismasi’nda en iyi proje fikri ödülüne layik görüldü.

TBB'den Büyüksehir'e En Iyi Proje Fikri Ödülü
Trabzon Büyüksehir Belediyesi, hazirladigi projelerle de ödül almaya devam ediyor. Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan düzenlenen Sehirlerde Inanç Turizminin Desteklenmesi Fikir ve Proje Yarismasi’nda Büyüksehir tarafindan hazirlanan ‘Erisilebilir Mabetler’ projesi, en iyi proje fikri ödülünü aldi.

Ankara’da gerçeklestirilen ödül töreninde Cumhurbaskanligi Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Sükrü Karatepe ve Türkiye Belediyeler Birligi Baskani Fatma Sahin, Trabzon Büyüksehir Belediyesinin ödülünü Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Özgür Kara’ya takdim etti.

Trabzon Büyüksehir Belediyesinden konuyla ilgili yapilan açiklamada su ifadeler kullanildi:

“Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan en iyi proje fikri ödülüne layik görülen Erisilebilir Mabetler projemizin ana hedefi; inanç turizmini canlandirmak, engelli kisilerin inanç turizminden yararlanmasini saglayarak mabetlerin ziyaretçi sayisini artirmak ve buna bagli olarak yerel kalkinmaya katki sunmak ve inanç turizmi konusunda erisilebilir iyi uygulamalari çesitlendirmektir. Öte yandan alternatif turizmi çesitlendirmek ve sürdürülebilir hale getirmek, görme engellilerin ögrenmeye dayali beklentilerini karsilamak ve mabetleri ziyaretlerini artirmak, turizmi engelsiz hale getirmeye katki sunmak, görme engellilerin mabetleri benimsemelerini ve bölgeyi ziyaret eden engelli turist sayisinda artis saglamaktir. Bu hazirladigimiz projemizin ödülle taçlandirilmasindan memnuniyet duyuyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak daha yasanilabilir bir Trabzon için proje çalismalarina devam edecegiz.”
Kaynak: İHA