'Ruhsatsiz' Silah Tacirlerine 3 Aylik Operasyon Açiklamasi 12 Gözalti

Kayseri’de polis ekipleri tarafindan ruhsatsiz silah imalati ve ticareti yapan sahislara yönelik yapilan 3 aylik teknik çalismalar sonucunda, ruhsatsiz ve kurusikidan çevrilmis silahlarla yakalanan 12 kisi gözaltina alindi.

'Ruhsatsiz' Silah Tacirlerine 3 Aylik Operasyon Açiklamasi 12 Gözalti
Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Organize Suçlar Büro Amirligi ekipleri tarafindan ruhsatsiz silah imalati ve ticareti yapan sahislara yönelik çalisma baslatildi. 3 ay süren teknik çalismalar sonucunda yapilan operasyonda, kurusiki tabancalarin namlularinda yaptiklari tadilat ile atesli silaha dönüstüren ve ruhsatli tabancalarin seri numaralarini yok etmek ve ruhsat sahibine kayip müracaatinda bulundurmak sureti ile yüksek fiyatlara piyasaya süren sahislar tespit edildi. Ekipler tarafindan 16 ikamet, 5 is yeri ve 6 araçta yapilan es zamanli operasyonda; F.K., S.Ç., Z.T., M.H.D., M.A., M.E.Ç., B.D., F.D., M.K., F.Ö., Ö.A. ve Ö.P. yakalandi. Yapilan aramalarda ise 47 adet ruhsatsiz tabanca, bin 464 tabanca fisegi, 62 adet sarjör, ruhsatsiz tabancalarin montajinda kullanilan malzemeler, 1 adet ruhsatsiz tüfek, 40 adet av tüfegi fisegi ve 8 adet tadilata ugramis kurusiki tabanca bulundu.

Bulunan materyallere ekipler tarafindan el konulurken, yakalanan sahislar da gözaltina alinarak islemleri yapilmak üzere emniyete götürüldü.
Kaynak: İHA