Minik Sefler Bone Ve Önlüklerini Giyip Dürümlerini Kendileri Hazirladi

Eskisehir’de ara tatildeki ortaokul ögrencileri önlük ve boneleriyle Türkiye’nin yemek sektöründe önde gelen markalarindan Donas’in mutfagina girerek kendi dürümlerini hazirladi.

Minik Sefler Bone Ve Önlüklerini Giyip Dürümlerini Kendileri Hazirladi
Ilk subesini Eskisehir’de açan ve 30 ilde hizmet veren Donas, ara tatildeki ögrencilere karne sürprizi yapti. Baglar subesinde önlüklerini ve bonelerini giyen minik sefler, döner ustalarindan tarif alip kendi yemeklerini hazirladi. Ögrenciler, adeta profesyonelce servise hazir hale getirdikleri dürümleri birlikte afiyetle yedi. Kendileri için güzel bir karne hediyesi oldugunu ve mutfaga girmekten büyük keyif aldiklarini belirten ögrenciler, önemli bir tecrübe kazandiklarini söylediler. Minikler, organizasyon planlamasini yapan Donas ailesi ve Yesiltepe Mahalle Muhtari Meryem Kus Açikgöz’e tesekkür etti.

“Ileride de asçilik üzerine çalismayi çok istiyorum”

Dürümlerini kendi emekleriyle hazirlamanin çok keyifli oldugunu kaydeden 14 yasindaki Salih Bulgan, “Donas ailesinin bunu yaparak çocuklari mutlu etmesi mükemmel bir sey. Açikçasi ben ve arkadaslarim çok mutlu olduk. Kendi emeklerimizle hazirlayip, kendimiz yedik, çok keyifliydi. Hep nasil yapildigini çok merak etmisimdir, isin arka planini görmek garipti. Zaten ileride de asçilik üzerine çalismayi çok istiyorum. Donas’ta böyle bir tecrübe edinmek çok güzel oldu” diye konustu.

“Içeri girdigimde kendimi buradan biri gibi hissettim”

Sef önlügü giymenin heyecan verici oldugunu söyleyen Sude Naz Özmen, “Buraya geldigim için çok mutluyum. Yaptigim her sey çok güzeldi, burasi çok güzel. Donas’i çok seviyorum. Içeri girdigimde kendimi buradan biri gibi hissettim. Hem güzel hem de heyecanliydi” ifadelerini kullandi.

“Futbolcu olmak istiyorum ama yemek yapmak fikrimi biraz degistirdi”

Etkinligin kendileri için güzel bir karne hediyesi oldugunu belirten 10 yasindaki besinci sinif ögrencisi Mert Taha Akadem “Heyecanliyim, güzel bir karne hediyesi oldu. Meryem Ablaya da tesekkür ediyorum. Yaparken çok keyif aldim, hem de heyecanlandim. Büyüyünce futbolcu olmak istiyorum ama yemek yapmak fikrimi biraz degistirdi” seklinde konustu.

“Biz de onlarla birlikte mutlu olduk”

Ögrencilerle birlikte keyifli vakit geçirdiklerini aktaran Donas Eskisehir Bölge Müdürü Sezgin Palta, “Ögrencilerden gelen talep üzerine ögrencilerin kendi yiyecekleri ürünleri hazirlama firsati verdik. Ayrica önceden de tükettikleri bir ürünü, okul arasinda kendileri hazirlama firsati buldular. Biz de onlarla birlikte mutlu olduk” dedi.

Kaynak: İHA