Jandarma'dan Es Zamanli Uyusturucu Operasyonu

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri es zamanli olarak uyusturucu operasyonu düzenledi. 3 ilçede yapilan operasyonda toplamda 69 kilogram uyusturucu madde ele geçirildi.

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri; uyusturucu madde kaçakçiligi ile mücadeleye yönelik nefes kesen bir operasyon düzenledi.

Esenyurt, Bahçelievler ve Avcilar ilçelerinde gerçeklestirilen es zamanli operasyonlarla; yasa disi yollarla temin ettikleri uyusturucu maddeleri Istanbul ili genelinde torbacilara dagitma hazirliginda olan 4 süpheli sahis yakalandi. Operasyonlarda; 38 kilogram genetigi degistirilmis uyusturucu madde Skunk, 21 kilo eroin, 10 kilogram Kokain olmak üzere toplam 69 kilogram uyusturucu madde ile 24 bin adet Methadon isimli sentetik uyusturucu hap, 4 adet cep telefonu, 3 adet ruhsatsiz tabanca ve mühimmati, 2 adet hassas terazi, 150 bin TL ve 35 bin TL degerinde Amerikan dolari ele geçirildi.

Zehir tacirlerine jandarma engeli

Istanbul Il Jandarma Komutanliginca uyusturucu madde kaçakçiligi ile mücadeleye yönelik yapilan istihbari çalismalar neticesinde; süpheli sahislarin yasa disi yollarla temin ettikleri uyusturucu maddeleri, Istanbul ili genelinde “Torbaci” olarak tabir edilen sahislara satacagi bilgisi alindi. Alinan bilgi çerçevesinde yapilan istihbari çalismalar ve fiziki takip sonucunda; sahislarin kimligi ve uyusturucu maddeyi depoladiklari adresler tespit edildi ve çalismalar bu bölgede yogunlastirildi.

Konuyla ilgili yakalanan N.Ç., E.Ç., V.Ö., F.P., B.A.Y. ve E.Ö. isimli sahislar çikarildiklari adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla baglantisi oldugu degerlendirilen sahislara yönelik derinlemesine sorusturmaya devam ediliyor.
Kaynak: İHA